én fotózás

Glamour fotózáson jártam

– avagy nem csak a húszéveseké a világ…

Először is leszögezném, hogy erre a fotózásra én a véletlenek összehangolt játékaként -szinte- akaratomon kívül vállalkoztam, ám utólag szeretem azt hangoztatni, hogy tulajdonképpen a 35. szülinapom volt az apropója. Nekem ilyesmi magamtól ugyanis eszembe sem jutott volna, utálom ha fotóznak, különben sincs egy rongyom sem, tökre nem vagyok sem nőies, sem szexi, háromgyerekes anya vagyok, nem pedig húszéves pléjbojnyuszi, ja, és utálom ha fotóznak. Vagy ezt már említettem volna?

De miután sikeresen túléltem a szeánszot és már a fotózás napján kaptam néhány képet ízelítőül, azt hiszem nem túlzok, ha azt mondom, hogy sokkolt az eredmény (pozitív értelemben), és a világon mindenkinek szívből ajánlom, hogy vegye rá magát egyszer az életben valami hasonlóra. Nem fogja megbánni!

De hogy igazán elégedett legyél az eredménnyel, érdemes megfogadni a tanácsaimat!

5 tipp, mielőtt tárcsáznád a fotós számát:

  1. Ne várj a tökéletes időpontra!

Tökéletes időpont ugyanis nem létezik! Tapasztalatból mondom, hogy a kitűzött céldátumig úgysem fogsz tudni lefogyni, továbbá sem fiatalabb, sem kipihentebb, sem lelkileg felkészültebb nem leszel már.
Ellenben a fotózás előtti éjszaka biztosan százszor ébreszt majd a beteg gyereked, esetleg reggelre nő valami oda nem illő helyen egy pattanásod és/vagy valamilyen előre nem látható nyavalya sújt majd, minek eredményeképpen neked-már-minden-mindegy hangulatban, önmagadat nagy erőkkel megpróbálva elfogadni, bezuttyansz a sminkszékbe, csak hogy a kétméteres, megvilágított sminktükörnél döbbenj majd rá arra, hogy mennyire rohadtul ráncos is már a szemed.
És ezt te nem bánod.
Sőt!
Szereted.

  1. Ne félj az erősebb sminktől!

Jó esetben (de ha Gyöngyihez mégy fotózásra, akkor biztosan) profi sminkes fogja kezébe venni a dolgokat és majd ő megmondja, hogy mi áll jól neked. 

Tipp tőlem, neked: ha fotózás után még berohansz dolgozni az irodába konszolidált munkatársaid közé, akkor keríts egy pár percet arra, hogy diszkréten megszabadulj a make-uptól, mert a számítógép és az iroda mesterséges fényei nem válnak a glamoursmink javára és félő, hogy pöttyet hülyének néznek majd az emberek.

  1. Ne parázz!

Ha nincs a véredben a magamutogatás és nem rendelkezel pornós múlttal sem, akkor valószínűleg idegennek gondolod a szituációt, hogy a fotós előtt vetkőzz fehérneműre. Sajnos erre nem lehet hogy felkészülni: olyan fotóst kell választanod, aki előtt ezt nem érzed – annyira- cikinek, aki tisztában van azzal, hogy milyen szögben kell pózolnod, aki megmondja, hogy merre libbenjen a kigombolt inged, hogy biztosan takarjon néhány felesleges kilót. Vegyél egy nagy levegőt és bízd magad a szakemberre!
És húzd be a hasad. 🙂

  1. Vállald be!

Életreszóló élmény lesz! Gyönyörűnek fogod látni magad, mert hiába “megcsináltak” ezek a képek, hiszen mondhatjuk, hogy az eredmény a megfelelő szögnek, árnyéknak, póznak, sminknek, hajnak, fényképezőgépnek, stúdiónak, csillagok állásának köszönhető, de basszus, akkor is: a képeken látható jó nő az bizony akkor is te vagy és nem más!

  1. Ne retusáltasd agyon a képeket!

Mi értelme van photoshoppal eltüntetni a ráncokat vagy a narancsbőrt ha azok amúgy hozzánk tartoznak? Nem egy magazin címlapjára készíttetünk (kamu) képeket, hanem magunknak, a párunknak, azért, hogy öreg korunkban azon nosztalgiázhassunk, hogy harminc-negyven-akárhány évesen mennyire dögösek is voltunk. Mi, és a ráncaink.

Gyöngyit tiszta szívből ajánlom nektek! Évek óta fotózza a családunkat, háromgyerekes anyukaként pillanatok alatt szót ért a kölykökkel, de jól bánik a nehezen kezelhető és visszafogottan lelkes férjekkel és férjjelöltekkel is. 🙂

Itt találhatsz még több képet a fotózásunkról: SchWorks- Evelin fotózás

Kontakt, további munkák: SchWorks – Sch Foto, SchFilms

Fotózásra fel!

 

 

A szerzőről

Evelin

Evelin vagyok, háromgyerekes, egyvizslás, egymacskás, férjezett, 32 éves néhai építőmérnöknő, mostanában leginkább anya és részmunkaidős blogírnok.

Szólj hozzá!


Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com