Abigél Gyerekszáj

Abi és a koldus

Kis családunkból talán Abi viseli legnehezebben a konyhanélküli új életformánkat. Zoli töretlenül bízik, én heti egyszer elsírom magam, Frici elkezdett (kis)kamaszodni, amúgy meg úgy döntöttem vele kapcsolatban, hogy ha törik ha szakad, a gyerekből asztalos lesz, mert olybá tűnik, ez az a szakma manapság, aminek képviselői uralják a világot, a többi halandónak meg marad a reményhal. Meg utoljára.

Réka hosszú hónapok óta először tegnap éjjel végre produkált egy átaludt éjszakát, az állatokról inkább most ne beszéljünk, mert nagyon a bögyömben vannak: megtanultak összefogni és közös erővel ellopkodni értékes élelmünket, kibontani gyerekbiztos csomagolásokat, szétbarmolni mindent a lakásban, ami mozgatható. És ehető. Vagy nem. Abikám meg csendben éhségsztájkol. Elege van a rendelős kajából és inkább nem eszik, ellenben (vagy pont ezért) mindig az evésen jár az esze.

Hétvégén kint grilleztünk a kertben (még jó, hogy ez a lehetőségünk megvan) és Fricikém két pofára tömte magába a savanyúkáposztát. Elkezdtem halomra dicsérni a gyereket, mivel ugye fényevő:
– Fricikém, hát nagyon örülök, hogy ilyen szépen eszed azt a káposztát, az nagyon egészséges, tele van vitaminnal. Büszke vagyok rád!
Mire Abi felháborodottan rám néz:
– Tudod, anya, én is nagyon szívesen ennék káposztát.
Csak éppen nem szeretem!

Autóban ül a család, útban vagyunk Tatára. Abi meglát egy koldust, aki kis pohárral kéreget a piros lámpánál:
– Anya, láttad azt az öreg bácsit a botjával? Képzeld el, mindenkinek odatartotta a kávéját, hogy dugják bele az ujjukat és nézzék meg mennyire forró. Hát bolond ez?

Délutáni alvásból ébred a lány és közli, hogy éhes. Mondom neki, hogy várjon még egy picit, majd ha felkel Réka, akkor mindenki uzsonnázhat, addig ne csörömpöljünk, hadd aludjon még. Mire Abi fapofával:
– Jó, semmi gond, akkor megeszem a játékaimat.

img_20161121_100451

Ez a kép akkor készült, amikor Abi valamiért megsértődött és közölte, hogy a vizslával alszik.

A szerzőről

Evelin

Evelin vagyok, háromgyerekes, egyvizslás, egymacskás, férjezett, 32 éves néhai építőmérnöknő, mostanában leginkább anya és részmunkaidős blogírnok.

Szólj hozzá!


Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com