életképek Frici Gyerekszáj lakásfelújítás

Itt főzünk mi

Mostanában legnagyobb erőinkkel éppen konyhát felújítunk. Ahogy a szüleim is. És ahogy tesómék is. Igen, ezt így egyszerre űzzük mindannyian, csak más-más helyszíneken, mi már csak ilyenek vagyunk tudniillik… Olyan régen történt már az a bizonyos rettentően vidám kettős kéztörős esküvő is, hogy már szinte az emléke is elhalványult, de együtt minden sokkal viccesebb, úgyhogy ebből a közös buliból –nevezetesen a konyhafelújításból ez alkalommal én sem akartam kimaradni. A kéztörős bulit mondjuk nem bánom, hogy kihagytam.

img_05011

A konyhánk most

Szóval szétbombázták a lakásunkat -ami miatt elköltöztünk-, jóllehet Zoli folyton azzal nyaggat, hogy költözzünk vissza, mert végülis nem annyira kellemetlen konyha nélkül élni, meg hogy én ezt az egészet túldramatizálom. Szerencsére a gyerekek sem osztják feltétel nélkül apjuk nézeteit, mert amikor hétvégén hirtelen konyha nélkül találtuk magunkat és még nem költöztünk el, akkor kihirdettük, hogy a Mekiből fogunk vacsorát hozni, mire Fricikém félholtra válva kérdezte:
– Anya, ez azt jelenti, hogy ezentúl epres shake-en fogunk élni?

Tesóméknál sem túl rózsás a helyzet, ők így állnak:

img_05021

Figyelitek a hűtőmágneseket? A későbbiekben még fontos szerepet kapnak!

Frici nagyon szereti a legújabb hivatalos családtagunkat, Sógit, alias Danit. Dani tesóm újdonsült férje, akit –mióta beházasodott szerény családunkba- többrendbeli nyomor sújt, de egyelőre fogadalmához hűen kitart tesóm – és szerény családunk mellett. Jelenleg éppen a legkisebb gyermekem által ráragasztott léz-láb-szájfájás nevű tömegpusztító kór ellen küzd, az életéért természetesen.

Dani különben építészmérnök. Ezt most csak így tárgyilagosan kijelentem, nem felróni akarom neki, vagy ilyesmi, de Fricikém számára ő is példaképpé vált és látom, hogy el is bizonytalanodott azzal kapcsolatban, hogy most akkor építőmérnök legyen-e belőle mint az apja, esetleg építészmérnök, mint Dani. Nem mintha tudná mi a különbség a kettő között (pedig van!), ez részletkérdés, ahogy például figyelembe sem veszi azt, hogy én is építőmérnök volnék, mivel technikailag jelenleg mégsem vagyok az, így szerinte én nem is számítok ebben a kérdésben.

Mindeközben Abikám is megvilágosodott leendő hivatásával kapcsolatban, kijelentette ugyanis, hogy óvónő szeretne lenni. Támogatom.

A konyhára visszatérve jöjjön még Fricikém egyik szösszenete… Ülünk az autóban, az új konyhánkról beszélgetünk, amikor hirtelen kijelenti:

– Anya, Dani gyűjti a hűtőmatricákat (=hűtőmágnes)! Képzeld, mindig ott szokott vásárolni, ahol kap hűtőmatricát! És képzeld el, egyszer a mi hűtőnkről is elvitt magához hűtőmatricát, mert annyira szereti őket!
– És te szereted Danit?
– Igen! – vágja rá habozás nélkül, majd a homlokát ráncolva így szól:
– Csak egy kicsit gyerekes ezzel a hűtőmágnes dologgal, nem gondolod?

Ez pedig a szüleim konyhája jelenlegi állapotában, a teljesség kedvéért:

foto-1

Folytatása következik. 😉

A szerzőről

Evelin

Evelin vagyok, háromgyerekes, egyvizslás, egymacskás, férjezett, 32 éves néhai építőmérnöknő, mostanában leginkább anya és részmunkaidős blogírnok.

Szólj hozzá!


Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com