Gyerekszáj

Gyerekszáj 2016 II-III. negyedév: Túrórudit a hajba!

Frici 5,5 éves, Abi 4, Réka 1:

Családunk “futballszakértői” beszélgetnek:
-Gyere fiam, menjünk haza, nézzük meg, ki játszik ma este.
Fricikèm, lelkesen:
-Jó, IMÁDOM a focit! Én a jobb oldali csapatnak szurkolok!
Férj:
-De Fricikém, félidőben úgyis térfèlcsere van.
Frici, meghökkenve:
-Térfél? De mi az a térfél???
#sosemnezunkfocit #deazerthajramagyarok

******

#napiFrici #gyerekszáj #ismeretlenfaj
Jó, aláírom, talán sokak szerint fura vagyok. Ha megkérdeznétek, nyilván a férjem is arra szavazna, hogy inkább nehéz eset vagyok, mint könnyű. Meg aztán ott van a szűk családom is… hát ott aztán tényleg senki sem százas (erről fotóriportban számolok be a hétvégén, amint az érintett felek engedélyt adnak rá, hogy jókedvre derítsünk párezer blogolvasót).
Gyanús a dolog, nagyon gyanús. Mindazonáltal szerintem mégsem elég megalapozott az a kijelentés, melyet nagyfiam egy verőfényes hétfő délelőttön szegezett nekem a játszótérről hazafelé tartva, rövidke elmélkedést követően, hogyaszongya:
– ANYA, SZERINTEM TE EGY ISMERETLEN FAJ VAGY!

******

#napiFrici #jókérdés
– Anya, Vuk az egy róka, ugye?
– Igen, kisfiam.
– De akkor a dalban miért azt éneklik, hogy ravasz mint a róka? Ennek így mi értelme van???

******

Nem tudom, hogy vajon a Kinder Bueno kifejezetten gyerekkajának számít-e, mindenesetre a nevéből én szerény idegennyelvi tapasztalataimmal erre bátorkodnék következtetni.
Igaz, most, hogy így belegondolok, valahol az agyam mélyén felbukkan egy emlék, hogy brit tudósok aljas módon már régen bebizonyították, hogy fent említett édesség egyike a legszemetebb dolgoknak, amit csak gyerekünk kezébe/szájába adhatunk, de javítsatok ki ha tévednék. Mindenesetre az van, hogy az enyémek még sosem ettek ilyet, ezért a nevét sem ismerik (és nem, nem azért mert ennyire topanyuka vagyok és magam készítek nekik ökobio tízóraikat, de tudjátok, hogy Frici nem szereti a csokit, a lányok meg ugyan szeretnék, csak éppen nem kaphatnak 😛 ).

Szóval akár gyerek a célközönség, akár nem, a reklámszakemberek természetesen a jól bevált ősi trükkhöz folyamodtak a termék reklámozása terén, nevezetesen fogtak egy nőt és megmondták neki, hogy nézzen csábosan a kamerába.

Na mármost Fricikém (aki akár célközönség, akár nem ugyebár) egy hánykolódó magazinban meglátta ezt a reklámot és teljes gyermeki ártatlanságában így kiáltott fel:
– Anya, ez a néni miért keni a hajába a túró rudit???

 

A szerzőről

Evelin

Evelin vagyok, háromgyerekes, egyvizslás, egymacskás, férjezett, 32 éves néhai építőmérnöknő, mostanában leginkább anya és részmunkaidős blogírnok.

Szólj hozzá!


Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com