kimozdulunk

Egy meghiúsult kirándulás krónikája

avagy így töltsd a fél délelőttöt pucér gyermekeddel bezárva egy hányásszagú autóban,

avagy gyorstalpaló rutintalan édesanyáknak,

avagy hiába van három gyereked és 6 év gyakorlatod, attól még simán elkaszálnának az alapfokú szülői alkalmassági vizsgán

ha lenne olyan.

De nincs.

Mert ha lenne, én megbuknék.

De ha te úgy érzed, hogy túl konvencionális az életed, egyhangúan sikeresek a mindennapjaid és szeretnéd valamivel megtörni a napi rutint, nincs más dolgod, mint követni  a blogot az alábbi 20 pontot, melyek garantálják az élménydús végkifejletet:

 1. Egy volt óvodástársad ajánljon fel neked családi tiszteletjegyet a Budakeszi Vadasparkba.
 2. Mivel még nem voltál ott sosem, keress rá a neten és örömködj a felismeréstől, hogy a Vadaspark információs füzetkéit egy kedves olvasód tervezte és készítette.
 3. Fenti információkat további örömködések közepette fejtsd ki a zárt osztályon (VIP blogközösség), csak hogy kiderüljön, a Vadaspark igazgatója egy másik kedves blogolvasód barátja és gyermekének keresztapja.
 4. Ezek után merüljön fel benned a gondolat, hogy kihirdeted nyilvánosan a Vadaspark látogatást mint eseményt, hogy csatlakozzanak mások is.
 5. Később el ne felejts örülni neki, hogy mégsem tetted. Főleg, hogy nem beszéltél meg diktafonos mítinget az igazgatóval.
 6. Győzd meg a férjedet, hogy nincs is annál jobb vasárnapi családi program, mint kimozdulni. A Vadasparkba.
 7. Keljen az egész család 5.45-kor (vasárnap!), mert ki korán kel, aranyat lel.
 8. Készítsd össze a családi túlélőfelszerelést: túraszendvics 3 gyerekre, banán 3 gyerekre, innivaló 3 gyerekre, réteges ruházat 3 gyerekre, zsebkendő, pénz, tiszteletjegy, 2 váltás mosható pelenka a kicsire, popsitörlő, komplett váltóruha a kicsire.
 9. Próbáld meg becipzározni a táskát és ha sikerül, legyints egyet, áhh, a nagyoknak már nem kell váltóruha.
 10. (Ekkor én sátáni kacajt hallatok magamban)
 11. Induljatok el a tervezett időben, vagyis amikor a kicsinek délelőtti alvása van (nálunk ez fél 9) és veregesd magad vállon, hogy milyen jól menedzseled a nagycsaládodat.
 12. A kicsi aludjon el szépen, te pedig szenteld minden figyelmedet a nagyokra: játssz velük szójátékokat, matematikai feladványokat.
 13. Támadjon az a hülye ötleted, hogy rendszámtáblákat olvastok le a fiaddal.
 14. A második leolvasott rendszámtábla után hányja telibe a gyerek magát és az autót.
 15. Plusz pont jár azért, ha mindezt a félórás autóút végére időzíted, lehetőleg a Budakeszi tábla előtt pár száz méterrel.
 16. Vetkőztesd a gyereket pucérra, mert még az alsógatyája is hányásos lett, tessék-lássék törölgesd meg az autókárpitot popsitörlőkendővel (aminek az illatától alaphelyzetben is émelyeg a gyomrod), majd takard be a pucér gyereket, mert olyan zseni vagy, hogy egy plüsstakarót bekészítettél azért az útra.
 17. Sopánkodj egy kicsit azon, hogy egyszer az életben nem hozol váltógatyát a gyereknek, majd vezényelj visszafordulást.
 18. Üldögélj csendben a hányásszagban és legyél hálás a férjednek, hogy egy szóval sem rója fel, hogy “kellett neked…”
 19. Hazaérve kutyázzatok egyet az erdőben, férjjel süttess mennyei ebédet, napozzatok, sörözzetek, énekeljetek.
 20. A nap végére pedig döbbenj rá arra, amire már annyiszor rádöbbentél: hogy mindenütt jó, de legjobb otthon.
IMG_3606[1]

Az eb nem halott, ő így dolgozik.

IMG_3615[1]

Hard work 2. felvonás

IMG_3600[1]

Férj pedig így dolgozik. Nyamm.

IMG_3511[1]

Ez pedig a mi kis falusi vadasparkunk, az erdő, ami 200 méterre van és a kutyák, akik közül csak a vizslafélék szerepelnek ezen a képen. A történeti hűség kedvéért ma pont nem volt nagy bandázás, ez a felvétel 2 hete készült.

A szerzőről

Evelin

Evelin vagyok, háromgyerekes, egyvizslás, egymacskás, férjezett, 32 éves néhai építőmérnöknő, mostanában leginkább anya és részmunkaidős blogírnok.

1 hozzászólás

 • Jót nevettem! 🙂 Pontosan ilyen hányás-oknál fogva vonszoltuk végig a gyerekünket a fél belvároson félpucéran egyszer régen. Valami elegáns bankban kellett megjelennünk, és hiába volt nyár és 35 fok, mégsem volt a környezethez illő a nem-is-annyira-baba meztelen felsőteste. Furcsán néztek ránk az emberek. :))))

Szólj hozzá!


Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com