Gyerekszáj

Abika óvszerrel gyógyít :-)

Idei utolsó gyerekszáj gyűjtemény, melyben közreműködnek Frici fiam (5 éves) és Abi lányom (3,5 éves):

Jó, hát tényleg szoktam nekik azt mondani, hogy “mindjárt”. Jó, elég sokszor mondom ezt. Közben meg csinálom a dolgom, mert azzal is haladni kell. És a mindjárt, az mindig addig tart, amíg újból rá nem zendítenek: de anya, mikor jössz már???
Ma Fricikém az egyik mindjárt után kijelentette, hogy ő már soha többé nem hisz a felnőtteknek, mert ők mindig csak azt hajtogatják, hogy mindjárt. Bazira elszégyelltem magam. El is határoztam, hogy mindjárt megváltozom. Mindjárt…

******

Abikámmal bőrgyógyásznál voltunk, ahol lefagyasztottak két szemölcsöt a lábáról. Mint minden gyerek, itthon szerepjátékkal próbálta feldolgozni az őt ért traumát, orvososat játszva a mamával. Bekucorodtak a hálószobába, Abika volt az orvos, ezúttal szemészorvos. Mama jó betegnek bizonyult, hitelesen alakította a szerepét, meg ő különben is híve az ilyen alternatív gyógymódoknak, de azért még ő is alaposan meglepődött, amikor a “kezelés” végeztével egy-egy darab piros csomagolású durex óvszert távolított el a szeméről, amiket Abikám az éjjeli szekrényből kilopva használt fel a gyógyításához. 😀 😀 😀

******

Fricikével hatalmas kártyaparticsatát vívunk, a háttérben a Guns N’ Roses egyik tizeniksz évvel ezelőtti amerikai koncertje megy. A Sweet Child O’Mine-t kicsit felhangosítom, meg oda is nézünk, a tömeget pásztázzák a kamerák, kábé hatszázmillióan vannak, könnyem csordul, libabőr, minden, mire Fricikém vállrándítva így szól:
– Anya, amikor mi az ovival színházban voltunk, akkor ott ennél SOKKAL többen voltak!!!
(Éljen a világ legjobb gyermekszínháza, akik a Micimackóval bárkit lenyomnak! :-P)

******

Három hete nem tudok futni, mert fájdalmaim vannak, de legalább most már tudom, hogy lábon kihordott ínhüvelygyulladás az oka. A diagnózis mindenesetre nem változtat azon, hogy pillanatnyilag dagi vagyok, amire a fiam nem habozott ma felhívni a figyelmemet:
A szőnyegen ülve játszom velük, egyszer csak Fricikém rámutat a diszkréten hurkulló hastájéki feleslegemre:
– Mi van, anya, lesz egy új kisbabád?
‪#‎bókolniazapjátóltanult‬ ‪#‎csakgyógyuljakmegvégre‬ ‪#‎éskockahasamlesz‬
‪#‎vagynem‬

******

Napi szívbemarkoló Fricikémtől:
– Anya, ha ti majd meghaltok, akkor ki fog ránk vigyázni?

Ha rájuk nézek, azt hiszem, hogy soha nem akarok meghalni…

12190983_902238686529077_219400802739694649_n

A szerzőről

Evelin

Evelin vagyok, háromgyerekes, egyvizslás, egymacskás, férjezett, 32 éves néhai építőmérnöknő, mostanában leginkább anya és részmunkaidős blogírnok.

Szólj hozzá!


Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com