karácsony ünnep

Így sültem fel a DIY adventi naptárral

Mind tudjuk ugye, hogy Fricikém nem egy egyszerű eset. Igaz, én már hozzászoktam. Ezért nem is lepődöm meg.
Semmin.
Soha.

Az úgy volt, már ha emlékeztek, hogy a facebookon kértem segítséget ez év novemberének huszonnyolcadik napján, hogy adjatok ötleteket ilyen eská elkészíthető adventi naptárra, mert még sehogy sem állok vele. Adventi koszorúnk lett mondjuk, ezt évről-évre együtt csináljuk. Tökre megérte anno beruházni egy szalmakoszorú-alapba meg ragasztópisztolyba, ágakat tudunk vágni a kertből, a díszeket is évek óta ugyanazokat ragasztjuk fel.

fotó 1

November 30-án viszont még mindig nem volt adventi naptárunk. Nem is lett, mert én ahelyett, hogy az ügyön dolgoztam volna, a babaszobán sopánkodtam, hogy mennyire el vagyok csúszva.

December 1-jén a tettek mezejére léptem. Igaz, hogy normális szülők normális gyerekei aznap reggel már vidáman bontogattak-ropogtattak, én meg legalább azzal kecsegtettem az enyémeket, hogy másnap duplán nyithatnak. 🙂 Felmértem a sok javaslatot, amit a drágalátos blogolvasók küldtek és mindenből felhasználtam egy kicsikét. Az alapkoncepció a volt, hogy ne legyen csokinaptár, mert ez ilyen elvi kérdés nálam, meg mert Fricikém nem szereti a csokoládét. Meg a cukorkát. Ezekről tudtam mondjuk, de mint kiderült, az ajándékot sem. Na, de ne szaladjunk ennyire előre! Nagy nehezen kiválasztottam azt a verziót, amelyiket szerény képességeim birtokában is megvalósíthatónak gondoltam (Ötlet: A napfény illata blogról). Nem tagadom, szívtam vele nettó két órát, igaz, a gyerekek segítettek.

IMG_2652[1]

Ekkoriban már sánta voltam amúgy és egy hete fekve léteztem, így igen nehéz volt apróságokat beszereznem a fiókokba, de úgy voltam vele, hogy ez majd így egyik napról a másikra ki fog alakulni. Első napra ajakírt kaptak, második napra kesudiót, eddig rendben is ment a dolog, harmadik napra viszont csak egy forrócsoki-kupont bírtam fáradságos munkával megrajzolni az éj leple alatt, amin másnap reggel kiborultak. Abika azért, mert ő inkább apróságot szeretett volna kapni, Fricike meg azért, mert ő a forrócsokit sem szereti, és ő egyáltalán nem akar apróságot sem kapni, meg egyáltalán semmit. Nekem amúgy szimpatikus lett volna ez a kuponos dolog, akár azzal, hogy valamilyen közös programot, kedvenc mese elolvasását, ilyesmiket írok fel rá, de úgy látszik, Abi kicsi még ehhez, Frici pedig megmakacsolta magát.

Ekkor újraterveztem az adventi naptárat és Fricikének csináltam egy igazán minimalista verziót, szintén A napfény illatáról (marha jó dolgok vannak ám arrafelé 🙂 ). Most itt nem hoznék saját képet, mert vállalhatatlan lett, a lényeg, hogy Frici minden reggel levág egy csíkot és ő ettől halálosan elégedett és boldog. Hát, mit is mondhatnék… vannak ilyen gyerekek is, na.

DSCN3891

Viszont mióta csak Abinak van meglepi, Frici már kora este elkezd ötletelni, hogy mit tegyünk bele Abinak, jár az agya, sugdolózik, nehogy Abi meghallja. Miután Abi lefeküdt, együtt tesszük bele az apróságot, iszonyúan élvezi és komolyan ekkor látom a legjobban csillogni a szemét. Tegnap házikót rajzolt neki, aminek Abi igazán örült. Főleg miután kiegészítettük egy csokibonbonnal. 🙂

fotó 4

 

A szerzőről

Evelin

Evelin vagyok, háromgyerekes, egyvizslás, egymacskás, férjezett, 32 éves néhai építőmérnöknő, mostanában leginkább anya és részmunkaidős blogírnok.

1 hozzászólás

Szólj hozzá!


Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com