fotózás karácsony

Családi fotózás kisokos

avagy 5+1 lépésben arról, hogyan (nem) fog tökéletes karácsonyi családi képetek készülni… Vagy mégis?

Először is van egy alapigazság, amit jól véss az eszedbe: “Ha családi fotózásra készülsz, számolnod kell a gyerekeiddel. Meg a férjeddel. Ellenkező esetben csalódni fogsz.” – ismeretlen szerző bölcselete, melyben az ismeretlen komponens én vagyok.

1. Murphy törvénykönyve és a betegségek
Ha műtermet foglaltatok, akkor számíthatsz rá, hogy n darab gyereked (n sohasem egyenlő 0-val) belázasodik. Ha népszerű helyre mentek, ahová tényleg hetekkel előre be kellett jelentkezni és nincs lehetőség időpontváltoztatásra, netán kauciót is kértek lemondás esetére, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem csupán hőemelkedésről lesz szó.

2. Amikor a férjed ízlése nem egyezik a tiéddel
Exkluzív hely választása esetén (ami esetleg egy kisebb vagyonba is került, de úgy vagy vele, hogy egyszer az életben bevállalsz valamit, amiből nem tizenkettő egy tucat) a férjednek nem fog tetszeni a díszlet. Kellőképpen megnevelt férj esetében szerencséd(?) van, mert ezt csak a fotózás lebonyolítása után fogja veled közölni, miután kifizettétek fentebb említett fél vagyonotokat. Halálra vált ábrázatodat látva előbbi megnyilvánulását utólag kiegészíti majd azzal, hogy azért a képeken biztos jól fog mutatni a -szerinte- ronda háttér.

3. Csííííííz!
Soha ne várd, hogy az összes gyereked jó képet vágjon az eseményhez. Akármit is ígérsz nekik, az égről a csillagokat mondjuk, valamelyik akkor is biztosan lázadni fog. Esetleg mindegyik.

SCH_0073-2

A legvállalhatóbb “vállalhatatlan családi fotó” kategória győztese, hálás köszönet a fotósnak, hogy engedélyezte a hitelrontást. 😛

4. A férj-faktor
Mindez vonatkozik a férjedre is. Csak annyit kérsz tőle, hogy az évnek ezen az egy napján, ennek a napnak ebben az egy órájában legyen együttműködő, de hiába. Ha ő fázik, akkor magán hagyja a kardigánját. És nem érti mi bajod vele, hiszen ez egy tök jó pulcsi, most vette.
SCH_0101-Edit-Edit-2

5. Murphy törvénykönyve, második fejezet
Ha óramű pontosságú ciklusod van, esetleg kisbabád, akit kizárólag anyatejjel táplálsz, ennek következtében bazira nem kellene még megjönnie, hát meg fog, ez garantált. Sőt, a nagy napra való tekintettel, mintegy felkészülésképpen, valamint előbbiekkel szoros összefüggésben ábrázatod is elkezd kirügyezni, amit csak profi sminkes és fél centi vakolat segítségével és/vagy többórás utómunkálatokkal lehet eltüntetni a képekről.

SCH_9925-Edit-Edit

Bárcsak a valóságban is ilyen kisimult lennék…

5+1. Az a fránya kismamaagy…
És az érzés, amikor egy véletlen folytán háromnegyed 2-kor jössz rá, hogy fél 3-kor kezdődik a fotózás, amivel kapcsolatban mindeddig abban a meggyőződésben éltél, hogy csak fél 4-kor fog, hát az megfizethetetlen. Amikor épp csak elaludt a beteg gyerek, amikor még ebédet kell adni a másiknak, átcserélni a harmadik által lehányt felsődet, mindeközben nyomatékosan megkérni a férjedet, hogy ezzel az aprócska kis tévedéseddel kapcsolatban ne tegyen rosszindulatú megjegyzéseket, hanem léptesse érvénybe fent említett 4. napirendi pontot, t.i. hogy az elkövetkezendő 1 órában összeszorított fogakkal és szó nélkül tegye azt, amire megkérted, mindezt idegbaj nélkül lezongorázni, na, ahhoz is csak az a bizonyos kismamaagy ért.

És akkor pár nappal később, amikor megkapod a képeket, észreveszed, hogy a nagylányod nem fésülködött, a férjed meg elfelejtett borotválkozni…

…de nem érdekel…

mert amit a képeken viszontlátsz, az megfizethetetlen.

SCH_0202

az maga a szerelem

SCH_0318-Edit-Edit-3

vagy csoda

SCH_9995-Edit

eszméletlen gyönyörűség

SCH_9897-Edit

határtalan boldogság

És amikor végignézed az összes képet és alig tudsz választani, holott úgy indultál neki az egész fotózásnak, hogy már akkor is megérte, ha csak egy jó kép sikerül, akkor már tudod, hogy érdemes volt! Megért minden perc idegeskedést, minden fillért, mert maradandó emlékeket kaptál azzal, hogy a képeken egy kicsit kívülről szemlélheted a gyönyörű családodat. És tapasztalatból mondom: később bármikor rájuk nézve is újra és újra elönt majd a boldogság…

SCH_0359-Edit-Edit

A fotózás helyszíne a Rooms volt, szeretettel ajánlom, bár foglalás előtt érdemes informálódni, lehet ugyanis, hogy a távozásunkat követő szent másodpercben belevettek egy olyan kiegészítő pontot a házirendjükbe, miszerint 6 éven aluli gyerekeknek a belépés tilos.

A fotókat Schwarczenberger-Ludván Gyöngyi követte el, jó szívvel ajánlom nektek is: türelmes, rugalmas, gyors és megfizethető. Fotózási utalványával pedig akár a karácsonyfa alá is kerülhet igazi meglepetés:

2015_utalvany_fekvo_csaladi

 

A szerzőről

Evelin

Evelin vagyok, háromgyerekes, egyvizslás, egymacskás, férjezett, 32 éves néhai építőmérnöknő, mostanában leginkább anya és részmunkaidős blogírnok.

3 hozzászólás

Szólj hozzá!


Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com