WAHM

Fuss babakocsival!

Work At Home Moms sorozat, 1. rész.

11986596_1184131178267935_3763191444937790482_n

Nyári Fruzsina a Fuss Babakocsival Mozgalom egyik alapítója. Társalapítóként nem elhanyagolható jelentőséggel bír még Fruzsi férje és kisfiuk, a két és fél éves Olivér. Ha cégalapítónak nem is, de kültagnak pedig biztosan beveszik majd a hamarosan érkező új családtagot is, Fruzsi ugyanis 27 hetes kismama. Dolgozott már sok helyen Olivér megszületése előtt, azóta pedig minden szabad percét a Fuss Babakocsival Mozgalomnak szenteli, ami időközben a munkahelyévé vált.

Fogadjátok szeretettel a Fruzsival készült interjút!

Hogy kezdődött a babakocsis futás?

Már szülés előtt futó babakocsit vettünk, mert tudtuk, hogy a sportot tovább szeretnénk folytatni és tulajdonképpen a férjem volt az egész elindítója. Ő volt az, aki a napi 10 óra munka mellett sportolni akart továbbra is, hogy kiegyensúlyozott legyen, de Olivért nem akarta otthon hagyni, és ezzel még több időt elvenni tőle. Így vitte magával. Ő volt az optimista, mosolygós energiabomba, aki lazán fogott fel mindent és futott Olivérrel, ráadásul őrülten boldog volt ettől. Neki köszönhető, hogy én is elkezdtem futni a fiunkkal.

Mikor vált mozgalommá a családi hobbi?

Mivel mind a hármunknak nagyon kellemes családi program a babakocsis futás, kézenfekvő lett, hogy megosztjuk mindenkivel, hogy milyen szuper így sportolni. És mivel másoknak is igénye van a közösségre, sportra és a babát vagy szándékosan akarják vinni magukkal vagy nincs nagymama vagy bébiszitter segítségük, elindult a mozgalom és szinte maguktól alakultak a dolgok, én pedig alakultam az igényekhez. Így lett ez anyukaként a munkám is…

Miről szól tulajdonképpen a Fuss Babakocsival Mozgalom?

Azért hívtuk életre a mozgalmat, mert szerettük volna népszerűsíteni a szülés utáni sportolást és motiválni akartuk a családokat a közös mozgásra. Mi azt tapasztaltuk, hogy családmodellt erősít, anyának segít a szülés utáni depresszió megelőzésében és gyermekünknek is jó példát mutathatunk kis kortól, sportos életre nevelhetjük őket.

De már régóta nem csak a sportról szól! A futással kapcsolatos megosztások, az edzések, a versenyeken, rendezvényeken való részvétel, fotózások, megjelenések csak egy része az egésznek. Folyamatosan új dolgokat találunk ki, szerveztünk már apás futást, piknikeket, strollfit óráink is vannak, valamint van egy házi versenyünk, „3 kerékkel a Föld körül, a csoport motiválására, összefogására.

11947553_545600088927128_6856270163167634780_n

SzuperApák itt most babakocsik és babák nélkül

Csodálatosnak tartom, hogy ilyen sok nyitott, felvilágosult anyuka (és újabban már apuka és nagyszülő!) van, aki erőt vesz magán és a sok teendő, napi gond ellenére sportol, kimozdul, változtatni akar. Szép lassan olyan közösség alakult ki, ahol sok mindent megosztunk egymással, és a pozitív energiákra koncentrálunk. Nem kesergős posztokkal vagyunk tele, ha mégis becsúszik olyan, akkor biztatjuk egymást és emeljük felfelé azokat akik épp rosszabb passzban vannak.

Igyekszem programokat szervezni, kitalálni télre is, gyerekeseket és gyerekmenteseket egyaránt. Egyre népszerűbb például a Fuss Babakocsis Mami kimenő, ahol aztán tényleg megy a beszélgetés, nevetgélés. Nagyon fontosnak tartom, hogy legyen a család mellett egy kis saját életterünk is, ezt a legnehezebb meglépni, mert az anyák hajlamosak háttérbe szorítani magukat. A közösség ereje az, hogy hasonló dolgokon megyünk át és ezt meg is merjük beszélni. Nagyon motiváló lett például a “10 Anyuka, 10 történet” kampányunk, ahol valódi hús-vér anyák számolnak be őszintén arról, hogy ők hogyan és miért kezdték el a babakocsis futást.

11846555_535214389965698_6388195446488055467_n

Mik a jövőbeli tervek?

Rengeteg van, véget nem érő a lista! 🙂 Szeretném ha országszerte legalább olyan aktív Fuss babakocsis közösségek lennének mint Budapesten és Dabason, hogy a Fuss babakocsival mozgalom és Strollfit valamint az egész közösség erős, önműködő legyen. Én minden erőmmel azon vagyok, hogy a hátteret megteremtsem. Többek között ezért is pályáztam most a Coca-Cola Testébresztő Díjért.

Mire költenétek a Coca Cola Testébresztő 500.000 Ft-os fődíját?

Természetesen a Fuss babakocsis anyukákra! 200.000 Ft-ból babakocsikat vennénk a kölcsönzőbe, hogy minél többen ki tudjátok próbálni a babakocsis futást várólista nélkül. Rendeznénk még egy gála bulit, ahol a 3 kerékkel a Föld körül verseny díjazottjait jutalmaznánk meg, illetve lenne egy kis eszem-iszom dínom-dánom. Fuss babakocsis nagykövetséget építenék ki, hogy szervezett keretek között legyenek minél több helyen közösségi babakocsis futások. És ha maradna pénzünk, még egy applikációt is fejlesztenénk, hogy könnyebben megtalálják egymást az országban a Fuss babakocsis anyukák, és minél több Fuss babakocsics közösség alakulhasson ki.

Szavazzatok ránk az alábbi linken, hogy megvalósíthassuk mindezt! És ha még nem vagy tag, szeretettel várunk! Soha nem késő elkezdeni! 🙂

Testébresztő díj szavazás – Nyári Fruzsina

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Rejtelmek bloghoz, ahol hamarosan egy másik szuper WAHM anyukával ismerkedhettek meg!

A szerzőről

Evelin

Evelin vagyok, háromgyerekes, egyvizslás, egymacskás, férjezett, 32 éves néhai építőmérnöknő, mostanában leginkább anya és részmunkaidős blogírnok.

Szólj hozzá!


Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com