kimozdulunk

Túrázik a család

Miután kicsit sok volt mostanában a nagy meleg amikor csak döglődtünk a gyerekekkel az elfüggönyözött szobában vagy a kertben és főleg Réka miatt nem nagyon akartam kimozdulni sem, érthető, hogy miért vágytam arra, hogy menjünk végre valamerre. És miután családunk felnőtt tagjai a hétvégi plázázással szemben egyöntetűen előnyben részesítik a szabadtéri programokat, a szabadtéri kutyás programokat, továbbá az olyan szabadtéri kutyás programokat, ahol csak elvétve találkozunk egyéb földi halandókkal, szinte adta magát a családi túrázás gondolata.

Jó, hát túrázzunk, de amikor a mi felnőttes igényeinket kellene összehangolni a négy hónapos, a három és fél éves, valamint az ötéves gyerekével, mert mi olyan disznó módon önzőek vagyunk ám, hogy szeretnénk mi is jól érezni magunkat, de úgy istenigazából, na az a nem egyszerű. Van olyan, hogy kicsik és nagyok egyformán élvezzenek egy túrát? Megsúgom, van!

Szerencsére találtam egy honlapot (kirandulababa.hu/turak), ahol szépen részletesen le van írva egy csomó hazai túra, legtöbbjük 1-5 km-es és ahol a nehézségi fokozatokat abban mérik, hogy babakocsival vagy babahordozóval teljesíthető-e inkább a táv. Elég jól hangzik, ugye? Én a Hárshegyi kilátó körutat választottam, ami egy 2 km-es útvonal 100 m-es szintkülönbséggel és értelemszerűen mivel körút, ugyanott végződik, ahol kezdődik. Ez mondjuk nem elhanyagolható szempont, amikor 3 gyerekkel (és egy vizslával) kirándul az ember, mármint hogy legalább nem kell buszozni az autóig.

Iszonyú nagy szerencsénk volt, mert Réka végig aludt, a nagyok pedig fantasztikusan ügyesek voltak. 1 óra 20 perc alatt tettük meg a túrát és ami számomra is hihetetlen, de hisztimentesen, saját lábon, pedig elég meredek részek is voltak benne. Jó, mondjuk ami azt illeti, kitettem magamért. Túra-feladatlappal készültem, amit jól irányzottan mindig akkor vetettem be, amikor a legnagyobb szükség volt egy kis figyelemelterelésre. És hogy milyen feladatokat találtam ki nekik? Hamarosan a babaszoba.hu oldalon olvashatjátok a cikket, de addig is néhány fotó a kirándulásról:

IMG_1979[1]

Bátori-barlang

IMG_0865

Kiváló felvétel, a férjem munkája

IMG_1982[1]

Ezeket gyűjtötték az erdőben. Igen, Hans herceget is, a Déli-szigetekről. Őt ki találja meg a képen?

Anyósomnak hálás köszönettel tartozunk azért, mert a Budai hegyek lábánál lakik és mert tápláló ebéddel várta a megfáradt túrázókat.

Jövő hétvégén újrázunk. Csatlakozik valaki?

A szerzőről

Evelin

Evelin vagyok, háromgyerekes, egyvizslás, egymacskás, férjezett, 32 éves néhai építőmérnöknő, mostanában leginkább anya és részmunkaidős blogírnok.

1 hozzászólás

  • Mi rendszeresen túrázunk, kirándulunk a gyerekekkel. Most 21 hónapos lány, és lassan 4 éves fiú. A legnagyobb melegekben is oda jártunk hűsölni. Mindig nagyon élveztük.

Szólj hozzá!


Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com