óvoda

Óvodások lettek

Mától két óvodás gyerekem van. Szerencsére ugyanannak az óvodának ugyanabba a vegyes összetételű csoportjába járnak, Frici mától középsősnek, Abi pedig kiscsoportosnak számít. Abikám már ismeri az ovis terepet, ezért úgy gondoltam, hogy nem ragozom túl ezt a beszoktatásosdit. A nyáron különben is jól felkészítettem őket. Fricikének elmondtam, hogy vigyázzon nagyon Abira, na nem mintha ő nem tudna magáért kiállni (hehe), ezt inkább azért mondtam, hogy Frici is fontosnak érezhesse magát. Abikámnak meg egyszerűen annyit mondtam, hogy érezze jól magát.

Szóval reggel elvittem a gyerekeket, puszi-puszi és már rongyoltak is be a csoportszobába. Hát mit mondjak, nem nagyon bántam, hogy nyakamban Rékával nem kellett ott izzadnom a többi szülővel a negyven fokban. Így is elég kevés volt az oxigén arrafelé.

Ebéd után mentem értük, mondom, nem igazán aggódtam halálra magam. Kérdésemre az óvónő címszavakban elmondta a középső gyerekem beszokásával kapcsolatos tapasztalatait. Az történt, hogy Abikám szívesen részt vett volna a körtáncban meg a közös tornában, de Fricikém (aki ezt a tevékenységet antiszoccer imidzséhez mérten idestova egy éve bojkottálja) Abit is közös bojkottra szólította fel. Kis idő elteltével Abi elunta az üldögélést és a testvéri tiltás ellenére is csatlakozott az eseményekhez. Később az udvaron Frici a padot jelölte ki együttes passzív szemlélődésük színhelyéül. Ott üldögéltek egymás mellett, majd hamarosan Abi ismét fellázadt és aktív homokozásba kezdett. Szerintem holnap már elkezdi szervezni a baráti körét. 🙂

Összességében elmondhatjuk tehát, hogy a lányom a mai nappal hivatalosan is beszokott az óvodába, Fricikémnek pedig, hát neki meg kell még pár nap az újraszokáshoz. 😛

fotó (18)

A szerzőről

Evelin

Evelin vagyok, háromgyerekes, egyvizslás, egymacskás, férjezett, 32 éves néhai építőmérnöknő, mostanában leginkább anya és részmunkaidős blogírnok.

2 hozzászólás

Szólj hozzá!


Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com