mosható pelenka

Hittérítés áldozata lettem

Hétvégéken jönnek és csöngetnek. Mindig a gyerekek alvásidejére időzítenek. Meglehetősen csodálkozom rajta, hogy ebben a kisgyerekes-kertvárosias övezetben hogy nem küldte még el őket a búsba egyetlen megfáradt háromgyerekes édesanya sem, aki végre ötvennégy perc minden képességét igénybe vevő közelharc árán elérte, hogy az összes gyereke egyszerre aludjon. Amúgy nem konkrétan magamra gondolok, ez csak egy ilyen légből kapott példa, értitek.

Szóval csöngetnek. Három konyharuhát ötszázért, aranyom? Nem? Négyszázért? Négyszázért négyet? Erdélyből hoztam, van terítő is. És szú-nyog-há-ló!!!
Visszaaltatom a háromból azt az egyet, amelyik felriad. Kényelmesen elhelyezkedem, na most, majd most fogok én blogot írni, hegyezem az ujjbegyeimet.

Csöngetnek. Még mindig hétvége van, még mindig nyálcsorgatva alszanak a dedek.

Hogy csak egy meghívót szeretnének bedobni a postaládánkba, hozzájárulok-e. Udvariasak. A jó ég áldja már meg őket, hát dobják, de ha még egyszer becsöngetnek… Különben meg nem megyek sehova, nem veszek semmit. Nem vagyok valami nyitott egyéniség. 

Ez a módszer tényleg működik? Én nem szeretem ha rám tukmálnak valamit. Előítéleteim VOLTAK a moshatós közösséggel szemben is. Meg se nagyon kellett erőltetni a fantáziámat ahhoz, hogy elképzeljem, amint rám száll egy csapat moshatós hittérítő (miután becsengettek alvásidőben) és az eldobható pelenkák lebomlási idejéről, az általunk termelt több tonnányi pampers-szemét térfogatigényéről, a pelenkakiütésről, meg a gazdasági megtérülésről tart nekem grafikonokkal illusztrált kiselőadást, miközben én gombostűfejnyivé szégyenülök ökohálátlan, pazarló életvitelem és hétmérföldes ökológiai lábnyomom miatt.

De az előítélet akkor jó, ha megdöntik ugyebár, a moshatós ige pedig nyilvánvalóan nem így terjed, én pedig a napokban részt vettem egy szeánszon. Azért az is megér egy misét, hogy miként találtam rá a klubra, de elég annyit tudnotok, hogy egy kedves blogolvasó, Helga kérdezte meg, hogy nyitott vagyok-e a moshatózásra, én meg azt válaszoltam, hogy végül is miért ne, majd kettőt pislogtam és Helga már be is ajánlott a helyi moshatós klubba (babespotty.hu), akinek a vezetője és megálmodója, Nóra szeretettel várt az aktuális összejövetelükre. Elmentem hát a klubgyűlésre. Ez egyébként iszonyúan ijesztően hangzik egy magamfajta antiszociális lény számára, így bátorításképpen mindkét lányomat magammal vittem (a fiamat nem azért nem vittem, hogy erősítsem benne azt a téves eszmét, hogy a pelenkázás a nők dolga, hanem azért, mert ők az apjával elmentek bevásárolni, majd ebédet főztek.- a szerk.), de végül képzeljétek, tök normális anyukák voltak (mint én), tök normális gyerekekkel (mint az enyémek) és tökre nem akart senki sem megtéríteni senkit.

Nóra tartott egy gyakorlati gyorstalpalót a mosható pelenkázás alapjaiból, majd kipróbálásra átnyújtott nekem egy előre összekészített VIP pelenkacsomagot, hogy tesztelgessem, próbálgassam, amiért nagyon hálás vagyok neki, Helgának meg alkalomadtán jár egy szóbeli Érdemes Blogolvasó plecsni az ajánlásért, el ne felejtsem majd virtuálisan átnyújtani.

És hogy mire jutottam az elmúlt napok tapasztalatai alapján? Hogy hogy fogadta a férjem, az anyukám? (Igen, ők tényleg azt hitték, hogy a moshatózás azt jelenti, hogy visszarepülünk a hetvenes évekbe és ezentúl kondérban, fakanállal kavargatva fogom kifőzögetni a szaros tetrapelenkákat). Hogy fogom-e a jövőben használni? Erről már csak a következő posztban írok, addig is, ha bármilyen kérdésetek van a moshatózással kapcsolatban, ajánlom figyelmetekbe a Bab és Pötty blogot, ahol az alapoktól rendbe van szedve minden, amit tudni kell a dologról, a típusoktól kezdve a tisztításon át a különféle márkák teszteléséig.

11095476_865061333580146_1579780250512580488_n

Réka mosható pelenkában

A szerzőről

Evelin

Evelin vagyok, háromgyerekes, egyvizslás, egymacskás, férjezett, 32 éves néhai építőmérnöknő, mostanában leginkább anya és részmunkaidős blogírnok.

3 hozzászólás

  • VEEEGRE 😊
    Lassan “osanyasodsz” (szoptat-hordoz-moshatozik) , mi is ebben a cipoben jarunk. 😊 ha esetleg kedved tamad, bar tudom, messze vagyunk, szivesen latunj a most alakulo 22. Keruleti mosipelus klubban is 😊

  • Ja, lemaradt: Réka ubercuki a kid g-Ben 😊 Nora feltoltotte a kepet a moshatopelenka piac klubba, ahol dorgdealereket megszegyenitoen folyik a pelenkauzlet, azonnal megismertuk tobben is 😊

Szólj hozzá!


Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com