ajánló játék

Alig várom, hogy játszhassak velük!

Most nyilván arra gondoltok, hogy a gyerekeimmel. Haha, jól bedőltetek a címnek. De nem. Én most a játékokról beszélek, amiket igazán élvezek én is, nem csak ők. A nagyok szerencsére már kinőttek abból a korból, amikor még az volt a vicces, hogy elváltoztatott hangon brummogok egy plüssmedve mögé bújva, és azóta -valljuk be- több szintet ugrott a lelkesedésem is, már ami a közös játékot illeti. Ennek a bejegyzésnek a gondolata pedig akkor merült föl bennem, amikor egy este a nagyok nem voltak itthon, a kicsi aludt, én pedig nem találtam a helyem a lakásban és -jobb dolgom nem lévén- leültem a fiam szobájában geomagozni. Aki ismeri ezt a játékot, annak gondolom nem kell magyarázni, aki meg nem, annak javaslom, hogy sürgősen ismerkedjen meg vele. 🙂

Az első doboz geomag használt és hiányos állapotban került a tulajdonunkba, az unokatesóktól örököltük. Akkor még fogalmam sem volt, mi ez.

PRE ESECUTIVO-COLOUR_C5

Megmutattam a gyerekeknek és nem igazán kaptak rá. Tapasztalgatták a mágnesességet, építettek ezt-azt, de aztán hónapokig elő sem vettük. Egy nagyobb rendrakás szelektálás alkalmával került elő újból, akkor aztán rákaptak és reggeltől estig csak azt hallgathattam, hogy miért csak ennyi van. Mert valljuk be, geomagból nincs az a mennyiség, ami elég lenne. Mivel a gyártó svájci cég nem lépett velem kapcsolatba, hogy szponzorált bejegyzést írjak a termékükről, így a továbbiakban szemét, kizsákmányoló vállalatként fogom őket emlegetni, mert az amúgy zseniális játék csak egy kisebb vagyonért beszerzett készlet esetén nyújt valós élvezetet. (Zárójelben megjegyzem, hogy amennyiben a szemét, kizsákmányoló svájci cég mégis kapcsolatba lép velem néminemű gyümölcsöző együttműködés reményében, hajlandó vagyok mondandómból kihúzni néhány jelzőt.)

Szóval volt egy hiányos kezdőcsomagunk, amit kibővítettem egy kis dobozzal, aminek a dobozán marha jó térformák voltak. Amiket a kis doboz tartalmából természetesen nem lehet kirakni, mert hiányzik hozzá vagy negyven rúd és hatvanöt háromszög. De mit ad isten, Fricikémnek épp névnapja közeledett és nagycsaládi összefogásban beruháztunk egy igazán nagy dobozba is, sőt, leendő sógorom -aki volt olyan jó fej, hogy nemrégiben eljegyezte a húgomat-, további rudakat és golyócskákat bocsátott nagyfiam rendelkezésére a saját készletéből, amely tettével szintén kiakasztotta a jófejségi mutatót (még egyszer köszi sógi, ha véletlenül olvasol). Így már egész pofás kis szett áll a gyerekek (és édesanyjuk) rendelkezésére, egy-egy geomagparty legalább egy óráig maximálisan leköti az összes résztvevőt figyelmét.

Fricikém ügyesen épít egyedül az útmutató alapján, kis segítséggel már útmutató nélkül is mennek neki az egyszerűbb alakzatok, de Abikám is megtalálja a maga elfoglaltságát: ő közben gyűjtögeti, szín szerint rendezi az elemeket.IMG_1675[1]

IMG_1641[2]

És hogy hány éveseknek való ez a játék? A szemét, kizsákmányoló svájci cég szerint 3 éves kortól használható, szerintem meg akkortól, amikor már tutira nem veszi a szájába a gyerek a kis golyókat, egészen addig a korosztályig, amelyik mondjuk szívesen eljátszik a legmenőbb ikozidodekaéder megformálásakor adódó kihagyhatatlan lehetőséggel, hogy a testet két pentagonális rotundára vágva, majd ezeket elforgatás nélkül, tükörképszerűen összeilletve a kapott pentagonális ortobirotundában gyönyörködhessen.

320px-Dissected_icosidodecahedron

fotó: wikipédia

Mi mindenesetre imádjuk!

A szerzőről

Evelin

Evelin vagyok, háromgyerekes, egyvizslás, egymacskás, férjezett, 32 éves néhai építőmérnöknő, mostanában leginkább anya és részmunkaidős blogírnok.

2 hozzászólás

  • Ezt én is imádom! Van ám csajos szett is, csillivilli elemekkel, asszem még drágábbért. Természetesen nekünk olyan van, biztos vagyok benne, hogy hatalmas élménytöbblethez jutottunk így. *háromlányosanyuka* jeligére 😀 (Amúgy, nem akarok ünneprontó lenni, de pár hónap múlva ez a játék lesz a legnagyobb para, mászó csecsemő mellett a kis golyók szerintem kb. életveszélyesek. Nem elég, hogy lenyelheti, még mágneses is, lelki szemeimmel már láttam a tuti bélelzáródást. Azért nálunk is túlélte valahogy a kicsi. 🙂 Csak már állandóan geomag golyókat hallucináltam a lakás sarkaiba, úgy paráztam, hogy elölmaradt egy és a baba hamarabb találja meg nálam.)
    Másik nagy kedvencem, amivel stikában egyedül is játszom, a gyurmacukrászda készlet. Nagy műanyag izé, sok kisebb műanyag formával, és mindenféle remek gyurmasütit lehet vele készíteni. Nem tudom miért jobb, mint a sima formák, azon kívül, hogy nyilván ezen is 200%-os a haszonkulcs, de valamiért mégis jobb. 🙂

Szólj hozzá!


Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com