nyári szünet

Már nem félek a gyerekeimtől

Könnyebb ez a nyári szünet a három gyerekkel, mint gondoltam. Most például mindhárom alszik, kínomban nem is tudom már, hogy mihez kezdjek, kedvem lenne az egyiket felkelteni, hogy ne unatkozzak. Na jó, azt talán mégsem, inkább blogot írok, bár kupleráj van az egész házban, de pont nem érdekel.

Bevallom, féltem ettől a nyári szünettől. Sőt, ha igazán őszinte akarok lenni, akkor nem is a szünettől, hanem a gyerekeimtől. Hogy mit kezdek majd velük, amikor itt van a pici Réka is, nem tudunk úgy és oda menni, ahova akkor mehetnénk, ha nem lenne itthon egy csecsemő is bónuszban. A félelmem amúgy alaptalan volt. Hihetetlenül cukik a gyerekeim és okosak és imádom őket, nagyon szeretik Rékát és már Abikánál is elmúlt a kezdeti féltékenykedés, amikor is direkt nem értette meg, hogy az adott pillanatban nem tudok ugrani, mert Rékát kell ellátnom és addig hisztizett, amíg be nem fejeztem a dolgom. Most már nagyon megértő, türelmes és segít, ahogy Frici is. Persze vannak rosszabb napjaik, illetve kialvatlanságból fakadó hisztik, de hát kinek nincs ilyen?

Szóval ott tartottam, hogy nem vagyok (annyira) idegbeteg tőlük, mint vártam. Ehhez persze több dolgot is rendbe kellett tennem magamban, egy levél leszarom tabletta azonban sokat segített:

1. tabletta, mely abban segített, hogy ne érdekeljen a kupleráj
Tudatosan visszafogom magam és nem ugrálok fel ötpercenként legózás közben, hogy betegyek egy adag ruhát a gépbe, hogy kivigyem a szemetet, vagy beindítsam a mosogatógépet.

2. tabletta, mely abban segített, hogy feldolgozzam: a tiszta ruhákat vasalás nélkül is lehet hordani
Jóllehet mániákus vasaló vagyok, de egyszer az életemben kibírtam, hogy egy adag tiszta ruhát csak úgy vasalás nélkül behajtogattam a szekrénybe. Néha ugyan még felriadok álmomban, de már sokkal jobb. A tabletta segít feldolgozni a történteket.

3. tabletta, mely abban segít, hogy ne akarjak főzni, főleg ha nem is tudok
A Teletálnál viszont tudnak, így onnan rendelek magunknak ebédet.

4. tabletta, mely abban segít, hogy belássam: nem ciki, ha hetente egyszer takarítónő jön hozzánk
Így legalább minden kedden rend és tisztaság van. Kár, hogy Barbi 1-kor eltávozik és 4-re már nyoma sincs a munkájának.

5. tabletta, mely abban segít, hogy tudjak és akarjak segítséget kérni
– a férjemtől, nyílt és konkrét utasításokkal, mert így a nyolcadik együtt töltött évünk hajnalán feladtam a reményt, hogy valaha is érteni fogja a finom utalás, a ráutaló magatartás, a -szerintem- egyértelmű nézés és női kommunikációs tárházam egyéb eszközeit. Tehát, ha sír a gyerek, nem dühöngök magamban, hogy miért nem veszi már fel, helyette csak ennyit mondok: “Vedd fel a gyereket. Most!”

– a nagyszülőktől, hogy amikor csak tudnak, segítsenek be a gyerekekkel. És hozzanak kaját. 🙂

6. tabletta, mely abban segít, hogy belássam: nem ciki, ha a fentieken felül még bébiszitterem is van
És urambocsá’, a segítségével felszabadult időben a férjemmel programot csinálunk. Kettesben.

És ha mindezeken felül még néha arra is jut időm, hogy EGYESEGYEDÜL, de úgy komolyan egy szál magamban elmehessek futni, akkor úgy érzem, hogy az életem boldog és teljes és a fennmaradó időben fantasztikus anyukája vagyok a fantasztikus gyermekeimnek.
SCH_7736

 

A szerzőről

Evelin

Evelin vagyok, háromgyerekes, egyvizslás, egymacskás, férjezett, 32 éves néhai építőmérnöknő, mostanában leginkább anya és részmunkaidős blogírnok.

1 hozzászólás

  • 🙂 Már annyira a magamévá tettem a gyerek napirendjét, hogy sokszor kapom magam azon, hogy ha elvégeztem a dolgomat a ház körül, vagy alapból a bambulást szavazom meg magamnak, amíg a gyerek alszik, egy idő után már én sem tudok mit kezdeni magammal. Mer’ ugye az ember nem mer sokszor belekezdeni semmi komolyabba, mert úgyis mindjárt felébred.. Persze a dolog másik oldala pedig az, hogy amikor felébredt, akkor törnek rám hirtelen a halaszthatatlan tennivalók 🙂 Általában mégis úgy élem meg az ébredést, hogy oké, mehetnek tovább a dolgok a megszokott ritmusban, újra rendelkezésemre áll hozzá a szükséges hozzávaló, a kisfiam! 🙂
    Az 5-ös számú tabletta nálam még hiánycikk. Mármint a nyílt, őszinte utasítás része. Én a számos kudarc ellenére is megragadtam a női kommunikációs eszköztárnál… Felnyitottad a szemem, lehet nekem is itt az ideje váltani? 🙂

Szólj hozzá!


Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com