Egyéb

Szobacserebere

Már több mint egy hete átrendeztük a lakást. Eddig úgy volt, ahogy Frici meg Abi egy elég nagy gyerekszobában laktak közösen, Rékának meg berendeztünk egy pici babaszobát, amit ugye még sosem használt és ráadásul meglehetősen tartósnak tűnik életvitele a hálószobánkban. Fricike meg közben olyan nagyfiú lett már, akinek megvannak a saját dolgai, a saját kis gondolatai, akinek néha szüksége van arra, hogy elvonulhasson, így szinte adta magát a dolog, hogy beköltöztessük a babaszobába.

Le is vezényeltem gyorsan a bútorok és játékok áttelepítését, igaz, kicsit nyögvenyelősen indult a beszokás, mert nagyon szerettem volna vele lenni az első egy-két napban, altatni, álomba cirógatni az új helyén, de pont akkor betegedtem le annyira, hogy két napra gyakorlatilag kivontam magam a forgalomból és épp csak hogy Rékát el tudtam látni. Nem is tudott elaludni, folyton kijött, hogy fél egyedül. De ez két nap alatt elmúlt. Bár még hiányos a berendezés (szeretnék egy íróasztalt, széket, meg polcokat a falra), Frici nagyon jól bevackolta magát és igazán jól érzi magát ott.

A harmadik napon, amikor már teljesen magáénak érezte a terepet, gyártott az ajtajára egy STOP táblát, aminek a közepére cikornyás F betűt vésett, ami a Fricit szimbolizálja. A jobb felső sarokba pedig egy ollót rajzolt, nyilván, mert Abi még nem tudja elolvasni a Frici-betűt, de az ollóból, vagyis Frici óvodai jeléből még ő is kikövetkeztetheti, hogy a szobába belépni csak az olló jelű Goszták gyerekeknek lehet, így hát, hogy is mondjam, eléggé leszűkült a kör. És persze szóban is nyomatékot adott a táblának:
– Abi, ez itt azt jelenti, hogy nem jöhetsz be a szobámba. Érted? Senki nem jöhet be a szobámba! – fenyítette be a megszeppent húgát, mire ő visszakérdezett:
– És ha kopogok, akkor se jöhetek be?
– Ja, de, akkor bejöhetsz.
Egyem azt a fene jó szívét…

Különben szép rendet tart, erre számítottam is. A családunkban valószínűleg ő lesz a kényszeres rendrakó, Abika meg a zseni, aki átlát a káoszon. Ábécérendben sorakoznak az autói, nagyságrendben a könyvei és az égvilágon minden játéknak átgondolt tartózkodási helye van a polcokon. Ma fürdés után mindkettőt elzavartam a saját szobájába rendet rakni, ez ugyanis a feltétele az esti rajzfilmnek. Fricikém öt perc elteltével kiált:
– Anya, gyere csak, nézd meg, hogy milyen szép rendet raktam!
Szólok, hogy mindjárt megyek, közben hallom, hogy Abika trappol át a lakáson és megáll Frici ajtajában egyezkedni:
– Frici, figyelj csak, átjönnél az én szobámba is ilyen gyönyörűszép rendet rakni?
És átment…

image description

image description

A szerzőről

Evelin

Evelin vagyok, háromgyerekes, egyvizslás, egymacskás, férjezett, 32 éves néhai építőmérnöknő, mostanában leginkább anya és részmunkaidős blogírnok.

1 hozzászólás

Szólj hozzá!


Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com