Egyéb

A férfiak és a kütyük

Minden pasinak van valami mániája. Legtöbbjüknek ez valami műszaki jellegű hóbort, legalábbis én viszonylag kevés olyan férfit ismerek, aki papírszalvétákat gyűjt. Nos, az én férjem sem lóg ki a sorból, viszont szerencsére nem a legmenőbb, legdrágább és legújabb telefonok, meg műszaki cikkek érdeklik, hanem az olyan alkalmazások, amivel valamit mérni lehet.

Évek óta leghűbb társa a zajszintmérő-eszköze, amivel minden napszakban többször is ellenőrzi a zajszintet a kertünkben. Az adatokat összeveti a telefonos széljárás-applikációval és ezekből az információkból levonja a végkövetkeztetést,majd imigyen kiált fel bosszúsan: “Ezt a hülye keleti szelet!” A férfi és a nő között mindössze annyi a különbség, hogy nekem nincs szükségem semmilyen műszerre a zajterhelés megállapítására: ha hallom, milyen koncert megy a Barba Negrában, erősen gyanakodom, hogy arról fúj a szél és hogy zaj, na az van.

Egyszer nyaralni mentünk egy baráti családdal, ők három, mi akkor még csak két gyerekkel. Megérkeztünk a helyre, mi a másik anyukával felnéztünk az égre és a közelgő vihartól tartva szélsebesen rámoltuk ki a gyerekeket az autóból. Mindeközben férjeink álltak a szabad ég alatt, mindketten saját telefonjukban elmerülve vizsgálták az időképet meg a viharradart, észre sem véve a fejükön koppanó esőcseppeket. Mi már a cuccokat is bepakoltuk a házba, mire a férjeink megosztották velünk a haditervet: “Vihar lesz. Pakoljunk!”

Tegnap 5 percre hagytam Rékát Zolira, míg leszaladtam a pincébe. Arra jöttem fel, hogy Réka ordít, a férjem meg a telefonját lengeti a gyerek arca előtt.
– Te tudtad, hogy majdnem 90 decibellel ordít? Ennyitől már maradandó halláskárosodást lehet szenvedni!
Ez mondjuk egy rendkívül fontos információ bizonyos kutatások szempontjából, köszönjük a részvételt, apuka. De én inkább fogom és megvigasztalom ezt a kis 90 decibelest…

A szerzőről

Evelin

Evelin vagyok, háromgyerekes, egyvizslás, egymacskás, férjezett, 32 éves néhai építőmérnöknő, mostanában leginkább anya és részmunkaidős blogírnok.

Szólj hozzá!


Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com