Frici óvoda

Óvodás humor(talanság)

A kiskakas gyémánt félkrajcárja az egy nagyon veszélyes mese. Óva intek tőle mindenkit. Igaz, hogy a gyerekek imádják, főleg, ha a megfelelő részeknél eltúlzott mimikával és nagy beleéléssel hangsúlyozva mesélem nekik, de csak a hülyeség ragad rájuk belőle. Legalábbis én úgy érzékeltem, hogy ezzel kezdődött az az óvodás korosztályra jellemző pisi-kaki humor, amitől a világból ki tudnék rohanni és igen nagy erőfeszítésembe telik fapofával, feltűnésmentesen vakargatni viszkető tenyeremet, miközben a gyerekeim előrukkolnak a legújabb pisi-kaki vicceikkel (továbbiakban: bilihumor), kivételes érzékkel időzítve olyan szituációkra, amikor felnőtt, értelmes emberekkel vagyunk körülvéve.

Azt mondja a török császár a mesében:
– Eredj te szolgáló, hozd ide azt a kiskakast, hadd tegyem ide a bő bugyogóm fenekébe.

images (1) Hónapok óta sláger a bőbugyogózás, mondom, szerintem náluk ezzel kezdődött. Köszönünk el a gyerekorvostól, keblem dagad a büszkeségtől, hogy a gyerekeim nem ordítottak, együttműködtek, cserében elköszönéskor egy laza “Szia, Bőbugyogó!”-val intenek búcsút a doktor úrnak, én meg égek mint a Reichstag és csak remélni tudom, hogy gyerekorvosunk, aki maga is felnevelt három gyermeket, emlékszik még arra, hogy ezt egy meséből idézik és nem minket, szülőket utánoznak le, merthogy mi, akármennyire is egységesen szar humorunk van a férjemmel, azért korántsem ilyeneken szoktunk röhögni itthon.

Bőbugyogó, fenék, pisi, kaki, puki. Valamit kihagytam? De most komolyan, ki találta ki, hogy ez vicces???  Eddig azért szorongtam, mert 4 hónapnyi kemény küzdelem árán sikerült csak elérnem a fiamnál, hogy bátortalanul, de mégis köszönjön az óvodai gondnoknak, akivel szinte minden reggel találkozunk, most meg vadidegeneknek integet ordítva, hogy “szia kaki bácsi, szia pisi néni!”. Csöppet sem ciki, á, dehogy! De előszeretettel éget le a boltban a kasszánál, gyógyszertárban, a legváratlanabb szituációban, én meg, mit tehetnék, igyekszem figyelmen kívül hagyni és eldadogni valami “tudja, ez ilyen óvodai humor…” jellegű dumát, mintegy felmentésképpen mindnyájunk érdekében, hogy ugyanis a gyerekem amúgy jó képességűnek mondható, én pedig nem vagyok kretén szülő.

Visszatérve tehát az alapkérdésre: ki volt az első gyerek, aki röhögött a pisi-kaki vicceken? Mert nyilván nem az én fiam. Biztosan az oviban ragadt rá, hol máshol! Ma reggel is ott ugrabugrált egy bilihumorista kisfiú, majd -gondolom udvarlásképpen- az épp akkor érkező kislánynak elsütött egy kolosszális, fenékkel kapcsolatos poént (faviccet?), amin ők röfögve nevettek három percig, én meg kétségbeesetten kérdeztem a kislány anyukáját, hogy szerinte ez mégis mikor múlik már el. Kicsit lelombozott, amikor mondta, hogy neki még a kilencévese is partner néha ebben, sőt, szerinte vannak olyan felnőttek is, akik örökre benn ragadnak ebben az állapotban…

South park

Kula bácsi, az ünnepi kaki (South Park)

Nincs mit tenni tehát, a pisi-kaki humor marad, óvodásról óvodásra, testvérről testvérre száll (Abika is nyomja már elég erőtejesen), én meg próbálom ignorálni, a legcsekélyebb jelét sem mutatni, hogy ez engem bosszant és bízni abban, hogy nem az én fiam lesz az utolsó majd az iskolában, aki észreveszi, hogy a menő fiúk és menő lányok már ezer éve máson röhögnek.

 

A szerzőről

Evelin

Evelin vagyok, háromgyerekes, egyvizslás, egymacskás, férjezett, 32 éves néhai építőmérnöknő, mostanában leginkább anya és részmunkaidős blogírnok.

5 hozzászólás

  • Hú, az én 3 éves Adriánom újdonsága a bugyissegges, amit mi sem értünk hogy találták ki, és miért, és egyáltalán mi ebben a vicces, de képesek órákig nevetni rajta;-)

  • Szia Evelin! Nagyon jot szorakoztam ismet a bejegyzeseden! Amikor az öcsémmel a bilihumor korszakunkat eltuk anyu mindig szolt, hogy ezeket a szavakat csak otthon lehet hasznalni, tehat ne mereszeljuk mashol csillogtatni a humorunkat. Ez hasznalt is, mert otthon nyugodtan csinalhattuk, igy nem voltunk nagyon bekorlatozva. Szerintem valami ilyesmi siman mukodne a gyerekeidnel, mert okos, ertelmes babaknak tunnek a beszamoloid alapjan! 🙂 mindenesetre kitartast, mert mire ok kinovik ezt a korszakot, pont beleno a kicsi. 🙂

Szólj hozzá!


Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com