Frici óvoda

Meg ilyen kalapos Batman is volt

Farsangi mulatság volt tegnap az oviban. Az az igazság, hogy nem sok reményt tápláltam fiam jelmezbe öltözésével kapcsolatban, tavaly ugyanis legalább három ember dolgozott a gólyajelmezén, amit aztán őfelsége jól nem volt hajlandó felvenni. Meg amúgy ez az egész farsang egy nagy baromság. Szerintem. Nem emlékszem, hogy valaha is élveztem volna, arra viszont élénken, hogy az iskolában idétlen kartonkaticának öltöztem, még le is van fényképezve, ahogy a tornateremben az összes osztály előtt a pódiumra kiállva, a mikrofonba mutatkozom be (katica vagyok!), a gyengébbek kedvéért. Félreértés ne essék, nem a szerepléssel volt bajom. Szóval legszívesebben kihagytam volna ezt az egész ovis farsangos időszakot, megfordult a fejemben a farsang elsunnyogásának zseniális megoldásaként az ötlet, hogy aznap majd jól nem viszem a gyereket oviba, de Márti barátnőm rám pirított, hogy nem lehetek ekkora kretén, hogy megfosztom a gyereket a bulitól, amikor ő lehet, hogy még élvezné is. És igaza volt.

Anyukám szerencsére önzetlenül kiszélesítette nagymamasági feladatkörét az unokák jelmezzel való ellátásával, szerintem törlődött az agyából a tavalyi csúfos kudarc a gólyajelmezzel kapcsolatban, ami nemcsak hogy az ő vezényletével készült, de még a bölcsődébe is ő vitte aznap a gyereket. De ez lehet, hogy a nagyiknál valami olyan, mint az anyáknál a szülés. Az idő múlásával már nem is igazán emlékszik az ember arra, hogy van az a fájdalom…. na jó, ebbe most ne is menjünk bele.

No kérem. Miután az oviban jó ideje készülnek a farsangra, meg a tél búcsúztatására, volt tematikus medve-hét is, a farsangi jelmezbálnak pedig tudvalévő, hogy az a célja, hogy a jelmezekkel elijesszék a telet, Fricikém gondolatban átfutotta az állatvilág legádázabb példányait és határozottan kijelentette, hogy denevér szeretne lenni. Voltunk is a múltkor a Természettudományi Múzeumban, ahol egészen közelről lehetett képeket nézni a denevérről, mi tagadás, ennél rusnyább fejű állatot valóban keresve sem találni. Mindenesetre anyukám egyből mozgósította magát és kikölcsönzött elsőszülött unokájának egy Batman jelmezt, fent említett okokból kifolyólag (hogy ugyanis a denevér mint állat, elborzasztóan ronda) nyilván csak ilyesmiben gondolkozhatnak a denevérré változni kívánó delikvensek. Fricikém nagyon elégedett volt az összhatással, jóllehet halovány fogalma nincsen arról, ki az a Batman, de nem is igen firtatta. Ő meg volt róla győződve, hogy denevérnek öltözött, a Batman meg bizonyára a szó szinonimája lehet.

9

Ahogy a mellékelt ábra mutatja, az értő közönség számára ordítóan gyenge pontnak tűnhet a jelmez fejrésze a jávorantilopok szarvát is megszégyenítő hosszúságú, izé, csápjaival. Bár lehet, hogy szándékosan tervezték ilyen bájosan puhányra, hogy tompítsa a rendkívül félelmetes vizuális megjelenítést, mindenesetre az összhatás igen távol állt a megporosodott filmes emlékeimben élő szexi és férfias Bruce Wayne-től, Gotham City megmentőjétől…

Elérkezett a farsang napja, gyermekem a szokásosnál is korábban kelt és iszonyú lelkesen készülődött az oviba. Mit ad isten, volt még két Batman rajta kívül, meg egy Zorró is, őket előszeretettel állították össze csoportképpé az óvónők, gondolom a fekete lepel, mint gyűjtőfogalom égisze alatt. Frici még este is teljesen fel volt dobva, a fekete harcosok tagjaival közelebb kerültek egymáshoz, sőt mi több, barátok lettek! (Egy délelőtt alatt, érted…) Dominikkal azért, mert ő is denevérnek öltözött, a másik kisfiúval (elfelejtettem a nevét) meg azért, “mert ő is denevér volt, csak neki még volt ilyen kalapja is, tudod, anya? Meg egy villám a pólóján.” Kiváló Zorró-jellemzés egy négyévestől.

29

Fricikém az a nagyon vidám ott a jobb szélen

Teljes volt tehát a siker, bizakodó vagyok, hogy a telet is sikerült jól elijeszteniük, mert én már napsütést akarok, meg nyarat (meg egy kisbabát, legfeljebb 78 nap múlva). Frici már lelkesen készül a jövő évi farsangra, ahol csörgőkígyó szeretne lenni, de amikor mondtam, hogy annak nincs lába, módosított puskás nindzsára, aztán amikor mondtam, hogy a nindzsának inkább kardja van mint lőfegyvere, azt mondta, hogy akkor még átgondolja, lehet mégis inkább hárpia sas lesz, vagy lapátfülű róka. Végül is van időnk.

Annak viszont kifejezetten örülök, hogy Abiéknál a bölcsiben nincs farsang, egyrészt szerintem még kicsik hozzá, másrészt meg marha hülyén nézne ki a lányom a sok hercegnő meg királylány között egyedüliként Tűzoltó Sam-nek öltözve. 😛

A szerzőről

Evelin

Evelin vagyok, háromgyerekes, egyvizslás, egymacskás, férjezett, 32 éves néhai építőmérnöknő, mostanában leginkább anya és részmunkaidős blogírnok.

Szólj hozzá!


Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com