Vanek

Négylábú, kétlábú? Egyre megy, a mi gyerekünk és kész!

Sokan kérdezitek, mi van Vanekkal mostanában: jelentem, él és virul, márciusban 5 éves lesz, úgyhogy kezdjük feladni a reményt, hogy valaha is megkomolyodjon. Tudom, hogy sok olvasónak van itt vizslája, többen a jelszóért cserébe fényképes bemutatkozást küldtek, ahol a kutya egyenrangú félként pózol a gyerek mellett, úgyhogy tudjátok miről beszélek. Akad olyan olvasó is, akinek egyelőre csak kutyája van, akarom mondani vizslája (lényegi különbség!) egészen pontosan két napja és a következő levélkével fordult hozzám:

Kedves Evelin!
Hogy s’ hogy nem, 9 hónapra felvigyázásunk alá került egy 4 éves vizsla fiú… Első és legfontosabb, legsürgetőbb kérdés: hogyan tudom kiűzni az ágyunkból?? A gazdijára fittyet hányva (tegnap este óta), ki sem lehet robbantani az ágyunkból, a férjemmel mind a ketten félig lelógva alszunk mert az alig (nem tudok jól saccolni) 110 cm hosszú kutya elterül a 180-as francia ágyon, középen keresztben, persze úgy hogy legalább egyikünkhöz hozzá is érjen. Ha ez így megy tovább, egy ikeás bevásárláshoz nem kell furgon, bőven pakolhatok a szemünk alá…
unnamed

Napközben simabőrűek hiányában kénytelen egy játékbabával beérni

Nem mintha én olyan nagy tótumfaktum lennék kutyanevelés-ügyileg (lásd: Vanek úr, a kanapéspecialista és sok más kapcsolódó bejegyzés), de nagyon együtt érzően tudok röhögni mások (miénkhez hasonló) nyomorán. 🙂
Fent említett vizsla különben a Mázli névre hallgat és minden “kokisága” ellenére komoly munkakört betöltő eb. Terápiás kutyaként oxigénhiányos, autista, egyéb neurológiai problémával küzdő gyerekekkel foglalkozik. Ebből kifolyólag hatalmas kiskorú rajongó táborral rendelkezik. Gyönyörű helyen él Gazdijával havas hegyek, ugráló mókusok, keményre fagyott kutyakakák (tegnap reggel -14 fok volt) között. Imádja a sífelvonókat.

IMG_20150204_152350

Munkakutya, imád dolgozni

A képeket nézegetve (köszönöm Marikának!) eszembe jutott egy régi párbeszéd az egyik kutyás barátunkkal, aki azóta már lelkes blogolvasó és remélhetőleg hamarosan boldog kismama is lesz, szóval ő futott bele az alábbi kérdésbe:

“Na de mit csináltok a kutyával, ha jön a gyerek?”

Ki az, akinek nem ismeretlen ez a kérdés? Jó-jó, a szakkönyvek szerint talán tényleg ideálisabb a sorrend, ha kutyát csak a gyerek születése után “szerzünk be”, elkerülve ezzel az elkényeztetett eb várható (de korántsem biztos, hogy bekövetkező) féltékenységi jeleneteit, amit a családi ranglétrán való hátrasorolódása okoz. De sok esetben már eleve adott a kutya és csak utána esik teherbe a gazdi, akkor pedig biztosan lesz pár “hozzáértő” ismerős, aki felteszi a nagybetűs KÉRDÉST, amit a normális gazdik nem is értenek, hogy aszongya még egyszer: hová száműzitek a kutyát, ha megszületik a kicsi?

Nos, kérem, hát hová? Értjük a kérdést? Nem? Jó. Akkor nem is magyarázom tovább. Inkább mellékelek pár képet egy másik blogolvasótól, a saját blogjáról: http://csipicsi.blogspot.hu/

mancsok

Samumancs és Koppánymancs

szelfi

“-te, Samu, mi ez? -ne foglalkozz vele, anyád már megint művészeset játszik…”

kacsint

“nyugimajdéntudom-fejű kacsinteb”

Köszönöm Évinek, hogy felhasználhattam a képeket!

Búcsúzóul pedig egy régi kép Friciről és Vanekról a Kabócafotó jóvoltából:

IMG_9687vj

Ugye értitek, miről van szó? Nektek vannak kutyás-babás képeitek? Ha van kedvetek, küldjetek nyugodtan akár a facebookon, akár e-mailben: rejtelmekblog@gmail.com, nehogy már csak a vizslák képviseltessék magukat a blogon!

 

A szerzőről

Evelin

Evelin vagyok, háromgyerekes, egyvizslás, egymacskás, férjezett, 32 éves néhai építőmérnöknő, mostanában leginkább anya és részmunkaidős blogírnok.

1 hozzászólás

  • Nálunka Kutya Bütyi (szintén vizsla) megbarátkozott hamar a Nyuszival ( ő a gyerek) mert amikor a kórházból Nyuszit, megszagolta a lábát (kötelező jelleggel) és mondtam neki, “rá nagyon kell vigyáznod, vigyázz rá” és tádááám: vigyázott rá míg csak élt szuszogott mozgott a Bütyike. Azóta az örök vadászmezőkön kergeti a kerge macskákat.. Amúgy pedig a Nyuszika kutya barát lett. megvédte a beteg kutyáját (mert a kutya abarátod, Bütyi a tiéd is, vigyázni kell rá, beteg) egy másik kisgyerektől, és vigyázott rá. Édesen vigyáztak egymásra.

Szólj hozzá!


Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com