ajánló

Tuti ajándéktippek kisgyerekeknek

Ismerős az érzés, amikor bemégy egy játékboltba és pánikroham közeli állapotba kerülsz a sok zenélő/színes/beszélő vacaktól? Azonnal sarkon fordulsz és inkább átmégy egy ruhaboltba, ahol emlékezetből próbálod elmutogatni a gyermek méretét az eladónak? Veszel valamit és amikor átadod, már te is látod, hogy legutóbb még húsz centivel kisebb volt Petike és nem jó a méret. Még szerencse, hogy rajta hagytad az árcédulát. Odaadod az anyukának a blokkot -nyugodtan cserélje be!-, majd kínosan feszengsz az egész látogatás alatt.

Kétgyerekes anyukaként adnék pár ötletet -főleg azoknak, akik gyermektelenek-, hogy mi az, amivel boldoggá teszel gyereket, szülőt egyaránt. Azt, hogy mik a tiltólistás ajándékok, az előző részben nézheted meg. A tuti ajándéktippek pedig a következők:

1. Jó minőségű, pamut, ALAP ruhadarabok (pizsama, body, póló, pulóver)
r-NEW-BABY-GIFT-large570
Ezekre mindig szükség van. Napi szinten. Nem is egyre, de többre. Mert leeszi, leönti, kiszakítja, összesározza, pisis lesz…  Egy gagyi plüssállatka meg egy tábla csoki árából már vehetsz valamit, amit szívesen hord és amikor felveszi, mindig eszébe jut, hogy tőled kapta. Lehet egyszínű, vagy mintás, a kedvenc színével, mesefigurájával, vagy akár az óvodai jelével díszített. Nekem mondjuk könnyű dolgom van, mert a kicsinek szív a jele és nem hintaló, vagy űrhajó és a kislány ruhák döntő hányadát szívecske mintával tervezték, de minél nagyobb a kihívás, annál jobban fogják értékelni az igyekezetedet.
2. Színvonalas mesekönyvek
000016494_pagony.jpg.jpg_orig
Menj be egy könyvesboltba és lapozz bele a könyvekbe! Nézegesd meg a képeket is! Nem feltétlenül az aktuális sikerkönyvek a legjobbak: ha meglátod egy Szutyejev könyv borítóját, biztosan kellemes emlékeket ébreszt benned a gyerekkorodból, akkor meg miért ne vennéd meg? Olyat válassz, amibe beleolvasva nem kapsz agybajt a szöveg magyartalanságától és a hemzsegő helyesírási hibáktól. Mivel a gyerek szülei jó eséllyel több ezerszer fogják felolvasni, nem mindegy, hogy szívesen teszik-e vagy sem.
Mesekönyvajánlómat az 1-2 éves és a 2-4 éves korosztály számára ide kattintvaolvashatod.
3. Fajátékok
3613wooden_toys
Úgy tele van már az életünk műanyagokkal, színes, zenélő vackokkal, hogy szinte megnyugvást hoz amikor csendes kis fajátékok kerülnek a lakásba. Lehet az logikai játék, torony, kirakó, favonat, vagy csattogós lepke, biztosan örülni fognak neki! Mondanám, hogy a fajátékok időtállóbbak mint műanyag társaik, de sajnos elég sok silány termékbe botlottam az elmúlt években, úgyhogy nagyon oda kell figyelni és sokszor az ár sem tükrözi a minőséget…
4. Kiegészítő elemek valamihez, amivel szívesen játszik, vagy amit gyűjt
Lehet az Duplo, vonatszett, játékkonyha-elemek, babázós dolgok, de akár egészen apróság is: mi például évekig hordtunk kukabúvárokat meg monster high matricákat az unokahúgaimnak és mindig örültek neki. De van olyan, ami pénzbe sem kerül. Bátran tedd zsebre az élelmiszerboltokban a vásárlások után járó matricákat! Sőt, a munkahelyeden is légy résen ha a családos kollégáid körében matricabiznisz folyik a kávészünetekben. Elég egy füles az anyukától, hogy mi kell még az albumba: ugye nem kell mondanom, hogy mekkorát nősz a gyerek szemében ha éppen te szolgáltatod a hiányzó darabokat?
Itt most engedtessék meg egy közlemény közzététele kislányom közelgő, második születésnapja alkalmából: Kedves rokonok! Duplót kérünk! Sokat! Lehet használt is. Köszönjük.
5. Saját készítésű ajándékok
csatt
fotó és kivitelezés: Gombszem Művek
Persze nem mindenkinek van tehetsége/kedve/ötlete saját készítésű meglepetést adni, de akinek van, mindenképpen próbálja meg! Lehet az egy kis takaró, babaruha, vagy hajdísz, ha te készíted, annak valódi értéke lesz. De ha szívesen tevékenykedsz a konyhában, bevállalhatod például a születésnapi tortát. Tudod mekkora terhet veszel le az anyuka válláról ha azt mondod, hogy te viszed a saját készítésű tortát? Nem kell nagy dolgokra gondolni, nálunk például évről évre egy tepsi tiramisu a szülinapi sláger a sógornőm jóvoltából, de legalább azzal sem nekem kell pepecselnem. Számos “babatorta” receptje is fenn van az interneten, cukormentes, sőt, speciális igényeket kielégítő pl. gluténmentes sütemények, hogy akár a legkisebbek is nyugodtan megkóstolhassák őket.
6. Olyan játék, amivel igazából te szeretnél játszani
Amennyiben a fenti ötletek egyikét sem érzed testhezállónak, még mindig van két lehetőséged: vagy megkérdezed a szülőket, hogy milyen ajándéknak örülnének a gyerekek, vagy pedig azt a közkedvelt megoldást választod, hogy megveszel egy olyan játékot, amivel igazából te szeretnél játszani, csak más körülmények között ciki lenne. Így lehetséges az, hogy szinte minden egyéves kisfiúnak van távirányítós autója, vagy modell helikoptere a férfi hozzátartozók jóvoltából.
h
Ilyenkor is észnél kell ám lenni, mert könnyen rosszul sülhet el a dolog, ha például a játékhoz nem mellékelnek elemet és neked sem jut eszedbe külön vásárolni. Megesik ez többgyerekes, rutinos ajándékozókkal is, de a tragédiát csak súlyosbítja, ha nincs a közelben egy éjjel-nappali, ahova gyorsan leszaladhatsz pótolni a mulasztásodat. Nem biztos ugyanis, hogy vendéglátóidnál van készleten éppolyan típusú elem, ami a kisautóhoz kell, vagy ha van, akkor is biztosan eggyel kevesebb, mint kéne. Úgyhogy az elemre mindenképp gondolj! Legjobb, ha rögtön veszel egy komplett tartalék szettet is, így nem okozol kínos pillanatokat néhány hónappal később, amikor rákérdezel a gyereknél, hogy még mindig szereti-e a kisautóját, könnyen kiderülhet ugyanis, hogy már hetek óta kimerült az elem és a háziaknak nem sikerült pótolni azt (a gyerek meg már rég elfelejtette a játékot). Még egy utolsó tipp: ha Távol-keleten gyártott játékot veszel, mindig legyen nálad egy kisméretű csillagcsavarhúzó, mert ezek a kínaiak még egy nyomorult kis hajasbabát is képesek öt ponton csavarokkal rögzíteni a dobozhoz.
7. Filléres ajándékok
Ha nagyon kevés pénzed van az ügyre, akkor se keseredj el! Egy százforintos buborékfújó bármikor lepipálja a többezres ajándékokat! Sőt, ha veszel még hozzá egy csomag matricát is, akkor aztán végképp te leszel a legjobb fej nagybácsi/nagynéni/távoli rokon kerek e világon.
DSCN4976
saját gyerek, saját vizsla, buborékok és határtalan öröm
8. Élmények
Egy dolgot ne feledj sosem: hiába vannak a gyereknek méregdrága játékai meg márkás ruhái, semmi nem pótolhatja azt, hogy ha foglalkozol vele és meghallgatod amit mond. És őszintén érdeklődsz, netán kérdéseket is teszel fel. És játszol vele. Ha két bottal akar, akkor azzal, ha üres flakonokkal, vagy a képzeletbeli barátjával, akkor meg azzal. Esetleg elviszed kirándulni, vagy valami szuper programot szervezel neki (csak vigyázz, nehogy úgy járj, mint mi...). És hogy hol van ilyenkor a fisherprice? A sarokba dobva rég!!!

A szerzőről

Evelin

Evelin vagyok, háromgyerekes, egyvizslás, egymacskás, férjezett, 32 éves néhai építőmérnöknő, mostanában leginkább anya és részmunkaidős blogírnok.

Szólj hozzá!


Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com