Abigél Gyerekszáj képek

Amikor a gyerek hülyének néz

Van két kisgyerekem és sokat vasalok. Aki még nem szervezte ki ezt a tevékenységet házhoz járó profi cégeknek, vagy nem az a perverziója, hogy gyűrött ruhákban jár, az pontosan tudja, hogy miről beszélek. Az embernek minden leleményességére szüksége van ilyenkor. Persze vasalhatnék délben, amikor a gyerek alszik (de ezer más dolgom is van), esetleg éjjel, amikor már mindenki alszik, vagy tényleg hagyhatnám a francba az egészet, ahogy Vekerdy is tanácsolja és inkább legózhatnék a gyerekkel, de az az igazság, hogy három éve legózom velük minden áldott nap és egy hangyaf*sznyit már unom a színes kockákat, meg amúgy is azt gondolom, hogy a gyereknek nem árt ha szembesül azzal, hogy házimunka márpedig van, volt és mindig is lesz, sőt, mi több, ezek nagy részét én végzem el és nem a jótündérek.

Igyekszem mindig mindenbe bevonni őket, a sepregetés, felmosás, mosogatóba ki- és bepakolás, mosás, teregetés csak az ő segítségükkel történhet. A vasalás az egyetlen, amiben nem igazán tudnak segíteni, ráadásul elég időigényes és veszélyes is, nem szeretem, ha a forró vas körül ugrándoznak. Törekszem a folyamatos szemkontaktusra, illetve az érdeklődés fenntartására úgy, hogy megállás nélkül kommunikálok velük. Néha átlátszóan kamu, de annál időigényesebb feladatokkal bízom meg őket, tegyék ide ezt, vigyék oda azt, nézzék meg, hogy nem vagyok-e a másik szobában, stb. Időnyerés, két újabb kivasalt póló, pipa.

Tegnap Abival vasaltunk, felszólítottam a zoknik pároztatására. Ő persze mindent szanaszét hajigált a szőnyegre, majd beleült a ruháskosárba. Kormányozott, hajolgatott jobbra-balra, ahogy a képzeletbeli kanyarokat vette a képzeletbeli országúton, kérdeztem is tőle, hogy Abikám, az egy autó? Elvisz valahová?
A gyerek a döbbenettől megnémulva rám nézett, megcsóválta a fejét, majd anyja észbeli képességein sajnálkozva nagyot sóhajtva így szólt:
– Nem autó. Ez KOSÁR…

2014-02-17 08.36.18

A szerzőről

Evelin

Evelin vagyok, háromgyerekes, egyvizslás, egymacskás, férjezett, 32 éves néhai építőmérnöknő, mostanában leginkább anya és részmunkaidős blogírnok.

4 hozzászólás

  • Kioktatást már én is megkaptam. 🙂 Elbújtunk apa elől a takaró alá. Aőa kérdezi hova bújtunk, és én kiszólok a takaró alól, hogy a nagyszobába, a tv mögé. :))) Erre Emma: De Anya nem tudunk a tv mögé bújni, hiszen a falon van. Ennyi. 🙂

  • 🙂 szárítógép a titka… pár éve nem vasalok! csodaszépek utána a ruhák..még a szöszöket is lefújja… és úgy vasal, mintha újak lennének! nem az én 5letem volt..nem is akartam, most meg az életemet adnám inkább, mint őt 😀

Szólj hozzá!


Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com