én Legolvasottabb

Képzelt riport

A Nők Lapja vezető szerkesztője beszélget a Rejtelmek blog írójával (álmaiban):

Most robbantál be a köztudatba, gondolom idegen számodra a média világa.

Á, nem, nem annyira. Ugyan tévét nem nézek, szennylapokat nem olvasok, és halvány segéd fogalmam nincs róla, hogy ki az a Bájalex, de a Nők Lapját már két éve vásárolom.

Honnan jött az ötlet, hogy blogot írj?

Másfél éve írogatok magamnak és a családomnak, anyósom meg egyszer azt mondta, hogy viccesebb vagyok, mint Varró Dani rovata, én meg ettől nagyon felbátorodtam és nyilvánosság elé léptem itt a cafeblogon.

Rengetegen olvasnak. Lehet-e tudni valamit a rajongóidról?

Természetesen, a facebookon remek statisztikák állnak rendelkezdésemre. Jelenleg 102 olvasóm van, melynek 51,6 %-a 25 és 34 év közötti nő. Az összes kedvelőm 76,1 %-át erőszakkal kényszerítettem a csatlakozásra, rokoni, osztálytársi és anyatársi kapcsolatokra hivatkozva. A maradékról elképzelésem sincs hogy tévedhetett ide.

Nem sokat árultál el magadról, a családodról. Titkolózol?

Nem, közzé is tettem egy felhívást, hogy lehet bátran kérdezni, de itt vagy mindenki mindent tud, vagy senkit nem érdekel semmi. Amúgy 29 éves vagyok, végzettségem szerint építőmérnök. A fiam 2,5 éves múlt, a kislányom 13 hónapos. A vizsla 3 éves, férjem pedig 37.

Egyedül írod a blogot?

Igen, az írás az én feladatom, a píárt a menedzserem, Andi végzi. Ő önkéntes munkában vállalta a bejegyzéseim megosztását a facebookon és neki köszönhetem három darab új rajongó csatlakozását is a csoportomhoz.

Fontosak az olvasói visszajelzések?

Ó, hogyne, nagyon is! Igazából a statisztikákkal kelek és fekszem nap mint nap. Ha egy ember osztja meg az írásomat (Andi), akkor két napig depressziósan fetrengek és elszáll minden ihletem, úgy érzem, hogy soha többé nem tudok írni, de aztán férjem, vagy a gyerekek mindig alakítanak valami olyat, amit muszáj legépelnem. Két megosztásnál már tudom, hogy a sógornőm is gép előtt ül és érti a poént, akkor is, ha háeresekről írok. Három megosztásnál valaki segített anyámnak belépni a facebook profiljába, négynél pedig önkívületben telefonálok a férjemnek: Híres lettem szívem, ne lepődj meg, ha megállítanak az utcán, de ha zavar a népszerűség, csak szólj és nem írok többet. Rólad.

Hogy lehet ilyen béna nevet adni egy blognak?

Az eredeti neve valóban frappánsabb volt, a mostani egyébként József Attila Rejtelmek című versének a Sebő együttes általi megzenésítésére utal, házasságkötésünkkor szólt ez a dal.

A férjed olvassa a blogot?

Nem, ezt a cafeblogost nem. És facebookon is inaktív. De az összes írásomat becsületesen elolvassa a privát blogomon. Néha rajtakapom, amint mosolyogva olvas a telefonján, de nem tudok belőle véleményt kicsikarni. Az biztos, hogy azt szereti inkább, amikor a gyerekekről írok, a fejlődésükről, beszólásaikról. Egyszer kaptam pozitív visszajelzést, a Rózsaszín farokkal kapcsán.

Mit lehet még róla tudni?

Ő egy nagyon különleges ember. Egy van belőle az országban.

Két kisgyerek mellett mikor van időd írni?

Legtöbbször futás közben, fejben írok meg egy-egy történetet, amit utána már csak le kell gépelni. Erre a legnehezebb alkalmat keríteni, mert nálunk korán van lámpaoltás és férjemet idegesíti ha az ágyban pötyögök a laptopon. A déli alvásidőben van még erre lehetőségem.

Mennyi valóságalapja van a történeteidnek?

99,9 százalékos.

Jelenleg gyesen vagy. Hogy képzeled a jövődet?

Sajnos a régi munkahelyem megszűnt, így most a blogolásra koncentrálok.

Meg lehet ebből élni?

Hát nézd, 1300 forintos órabérrel dolgozom. Úgy értem ennyit fizetek én a gyerekszitternek, hogy elmehessek futni és közben újabb bejegyzéseken agyalhassak. Meg arra gondoltam, hogy pénzért vasalnék olyan furcsa szerzeteknél, akik nem élvezik ezt a házimunkát. Esetleg barteleznék valakivel  porszívózásért cserébe.

Köszönöm az interjút, további sok sikert kívánok.

Én is köszönöm. Szia anyuuuuuuu! Benne leszek az újsááááágbaaaan!!!!

A szerzőről

Evelin

Evelin vagyok, háromgyerekes, egyvizslás, egymacskás, férjezett, 32 éves néhai építőmérnöknő, mostanában leginkább anya és részmunkaidős blogírnok.

5 hozzászólás

  • Jesszus, szereplő vagyok!!! Nem éltem hiába, no.
    Most gyorsan megnézem, hogy minden kaféblogos bejegyzésedet megosztottam-é. Amennyiben nem, akkor gyorsan megteszem, mielőtt kirúgsz a píártól.
    Ja, kérdezem, van-e neked ilyened: http://www.csak1media.hu/termek/?product_id=18050 ?
    Biztos megkönnyítené a futás közbeni írást. Ha esetleg nem tudnád fejben tartani a cuccot, amíg hazaérsz. Bár, ha halaszthatatlan írni valód van, gondolom leheveredsz a fűbe és betáplálod a dolgokat Okosba, aki észben tartja helyetted.

  • […] részt, reméltem, hogy felszabadultan tudok szórakozni és nem rohamoz meg újságírók hada az egyre intenzívebb médiaérdeklődés ellenére sem. Mivel a kutya sem ismert fel, így bátorkodtam bikinire vetkőzni és férjjel karöltve […]

Szólj hozzá!


Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com