felnőtt dolgok férj házasság Legolvasottabb

A feleség, ha otthon ül

Az alábbiakban egy kitalált férj és kitalált feleség közötti konfliktusokról írok, bármilyen hasonlóság -netán pontos egyezés- élő személyekkel csak a véletlen műve lehet.

,,,mert te egész nap a gép előtt ülsz. Valóban, a múltkor is, mikor váratlanul beállítottál (kezd gyanús lenni, hogy direkt rontasz haza random időpontokban, hogy ellenőrizgess), éppen az e-mailjeimet nyitottam meg. Tíz perccel azelőtt huppantam le a székbe. Elfáradtam, mert bár Ferike bölcsiben volt, Gabi baba meg a mamánál, én a szabad délelőttömet arra pazaroltam, hogy kimostam, kivasaltam, ágyneműt húztam, kitakarítottam a budit -mert te nem találod a vécékefét-, kutyát sétáltattam, lezuhanyoztam, hajat mostam és szárítottam, majd gondoltam leülök kicsit, még van fél órám amíg hozzák Gabit, na ekkor értél haza. Legközelebb telefonálj mielőtt jössz és akkor felkapom a kockás kötényt meg a pókhálótlanító alkalmatosságot, lábamat fehér munkaklumpába bújtatom és serényen takarítva várlak.

…mert te aludhatsz délben a gyerekkel. Többször említettem, hogy -ellentétben veled – én genetikailag alkalmatlan vagyok a napközbeni alvásra. Különben meg képzeld, van különbség alvás és alvás között. Te úgy, hogy csorog a nyálad a párnára és még a csengőt sem hallod meg, én pedig úgy, hogy véletlenül se zuhanjak mélyebbre az első alvásfázisnál (öt szint van amúgy), hogy tizedmásodperc alatt szökkenjek ki az ágyból ha valamelyik gyerek megnyikkan (amerikai tudósok már bebizonyították, hogy mennyire ártalmas hirtelen kiugrabugrálni az ágyból), attól való félelmemben, hogy fulladásra hajlamos gyerekeink valamelyike nem kap levegőt. Te megadod a módját az ébredésnek, reggelente negyedórácskát nyújtózkodsz, nyögdécselsz, óvatosan ülsz fel, nehogy lezuhanjon a vérnyomásod. A fél éjszakát boldog REM fázisban töltöd. Majd tizenöt percig olvasgatsz a budin, senki nem zavar, neked ez jár. Én pisilni tizenöt másodpercig szoktam, Gabi babával az ölemben.

935031_10151406762672391_736906069_n-300x300

…mert én egész nap dolgozom. Ó, hát ezt el is felejtettem. Vannak még emberek, akik hasznos munkát végeznek, nem ám megjátsszák itthon az ügyeletes ápolót 2-3 évig per gyerek. Értem én, hogy nagy a hajsza, meg sok a stressz, de nem 0-24-ig. Tényleg olyan megerőltető például Mosonmagyaróvárra autózni hetente kétszer, közben rádiót hallgatni, meg elmélyedni a gondolataidban? Ja, hogy én is rádiózhatok. Meg filmeket is nézhetek, csak bizony nehéz úgy kikapcsolódni, hogy nem tudhatod előre, hogy fél órát, vagy két és felet alszik a gyerek. Feszülten fülelek, hogy mikor sír fel. Olyan ez, mintha az autópályán vezetve minden kilométerkőnél attól kéne rettegned, hogy mikor ugrik eléd Mosonmagyaróvár harminckétezres lakosságostul, tizenhetedik századi uradalmi malmostul, meg Nepomuki Szent János szobrostul.

.. mert én is dolgoztam valaha, pontosan emlékszem, hogy azért az ember mindig tudott időt szakítani egy kis facebookozásra. Oké, te nem vagy fenn a fácsén. De mondjuk index olvasásra – többnyire azért a gép előtt ülsz és nem a földeken dolgozol, vagy a gyártósoron görnyedsz Orion tévé hátlapokat csavarozva. Nem is beszélve arról, hogy munkaidőben találkozol civilizált emberekkel, együtt elmentek ebédelni, eléd teszik a kaját, te csak visszaviszed a tálcát a gurulós szekrényre és még egy kávét is megihatsz békében. Én a déembe járok kikapcsolódásképpen, a biztonsági őrrel is mindig beszédbe elegyedünk, Hát a nagyobbikat hol hagyta kedvesem? A bölcsiben van, mindjárt megyünk érte. Minden alkalommal ez az épületes csevej. Amúgy ilyenkor kiöltözöm. Te ezt nem láthatod, mert mire hazaérsz én már átveszem a mackógatyát. De a munkahelyeden vannak szép nők, hát nézd őket.

És a rózsaszín farok:

… mert te sosem segítesz nekem! Jó, mondjuk hazajössz munkából és egyből nekilátsz csirkecombot sütni. Megkérdezed hányat kérek, de azt tapintatosan nem firtatod, hogy hova apadt korábbi fellángolásom és miért nem jártam már egy hónapja a konyhában. Jó, meg persze van takarítónőm is, aki a vasalást csak azért nem csinálja meg, mert bár mindig dohogok vasalás közben, de azért te is tudod mennyire szeretem és kikapcsol. Jó, meg sokat játszol Ferikével, de ő jobb napjain tényleg nagyon cuki, meg hétvégén együtt alszotok délután. Ja és szépnek találsz ennyi év után is. Bár nem mondod, de tudom. A szerinted szép vagyok? kérdésre is mindig helyesen felelsz. Elvinnél Izraelbe, de nekem ennyi elég is, hogy tudjam, ha akarnánk elmehetnénk. Így maradunk itthon. És persze itt lakunk ebben a szép házban, van ez a két gyönyörű gyerekünk, Valek, a vizsla, megvan kezünk-lábunk, van mit ennünk, szeretjük egymást. Azért mégiscsak nagyon jó veled.

Ha tetszik a blog, csatlakozz a facebook oldalamhoz is, nem fogod megbánni!

A szerzőről

Evelin

Evelin vagyok, háromgyerekes, egyvizslás, egymacskás, férjezett, 32 éves néhai építőmérnöknő, mostanában leginkább anya és részmunkaidős blogírnok.

12 hozzászólás

 • Ezt jó volt olvasni. Annyira összefoglaltál mindent amin mi is veszekszünk. Nálunk az egész nap nem csinálsz semmit dolog viszi a prímet, az én egész nap dolgozokkal együtt. Ja, nem csinálok. Nekem itthon van mindkét gyerek, főzök, takarítok, foglalkozok velük, folyamatosan rámolok utánuk, ráadásul a két gyerek különböző időpontokban alszik. Olyan nincs, hogy egyszerre tennék ezt.
  A normális emberekkel való kommunikáció is hasonló szinten megrekedt. Mivel a párom egy magának való, kevés beszédű ember, így ezen a téren vele se megyek sokra.
  Persze azért én is szeretem őket és jó velük.
  Nem tudom, hogy ez miért ennyire általános, hogy azt hiszik mi egész nap csak pihenünk és nem csinálunk semmit. Gondolatban néha szívesen cserélnék vele, persze a valóságban azért nem adnám senkinek a gyerekekkel eltöltött időt.

  • Minden elismerésem a tiéd, én megzavarodnék ha a nagyobbik nem járna bölcsibe, azért az nagyon nagy segítség.
   Amúgy az én férjem is kuka, többek között azért is írok blogot, mert így olyan, mintha beszélgetnék valakivel…

 • – Fáradt vagyok, hónapok óta nem alszom éjjel (sem).
  – Aludj a gyerekkel.
  – Akkor csinálom a házimunkát.Éjszaka szeretnék.
  – Magadra vess, TE RONTOTTAD EL, azért nem alszik. Felébredt, nézd meg, mi van.
  – Megyek, maradok is fent. Aludj jól itt lent, a nappaliban, szépen, csendben. Jó éjszakát…

   • Mi sem természetesebb :-), naná, hogy kitalált szereplők, és teljesen kitalált a párbeszéd is hozzá. Legendásan jó a fantáziám, ezért találok ki ilyeneket :-P.

 • Olvastam a blogot szokás szerint, majd fel kellett kelnem a géptől szokás szerint (főzés, pelenkázás, miegyéb), még mielőtt reagálhattam volna, vagy akár elolvashattam volna a csatolt cikket. Férjem hazaért, és a géphez telepedvén legelőször megkérdezte, hogy valami bajom van-e, hogy magyar narancsot olvasok? Merthogy ez mégsem Babanet, vagy Evcsiblog, vagy Face, esetleg Játéknet. Mondtam, hogy neeem, nyugodjon meg, Téged olvastalak, és hogy Te linkelted, és egyébként is olvassa el a megnyitott bejegyzésedet. Na, ezután 15 percre jövök le, és az én férjem bőszen gépel. Közölte, hogy Te úgy írsz, mint egy igazi minőségi újságíró, és hogy őt megihlette ez a bejegyzés, és reagálni akar rá, mint férfi. Íme:

  “Mit is mondhatna erre egy férfi?
  Ha őszintén hideg fejjel végiggondolja a fentieket akkor belátja, hogy egy nőnek valóban sokkal nehezebb dolga van az életben mint egy férfinak. Persze ha őszintén végiggondolja! Itt az őszintén van a hangsúly mert lássuk be kedves férfitársaim, hogy nem áll távol tőlünk az önámítás és a magunk sajnáltatása amit el is hiszünk magunknak. Arra gondolok, hogy mi férfiak a család oltárán áldozzuk fel magunkat a stresszes munkahelyünkön és adjuk életünket, vérünket napról napra a család boldogulásáért-ahogy Hobo mondaná :”teérted hajtok, hogy mindened meglegyen…”- Mindez minket férfiakat természetesen teljes mértékben feljogosít arra, hogy asszonyaink mindennapi teendőit lekicsinyeljük a mi terheinket az övék elé helyezzük, “hiszen ők egész nap csak otthon ülnek mi bajuk lehet és már persze megint csak hisztiznek, ami tipikus női szükséges rossz” gondoljuk. Én bele tudom magam érezni a nők helyzetébe és hát nem irigylem őket. Igazából nagyon örülök, hogy férfinak születtem, így néha ki tudom játszani az én egész nap dolgozok és mikor hazatérek nekem természetesen jár a nyugalom… Lássuk be: mit is érnénk mi a családunk nélkül,milyen üres és felszínes kis életünk lenne nélkülük… Hát csak gyerünk és vegyük ki jobban a részünket az általunk lustaságból elhanyagolt és asszonyainkra hárított nehéz feladatokból, mert ha ők gondtalanabbak, boldogabbak, az ránk is sokkal jobb hatással van és még magunkat is jobban becsülni fogjuk, hogy mi is képesek vagyunk mindarra amire ők, még a munkánk mellett is. Viszont ha tényleg teljesen az idegi és fizikai kimerültség határán vagyunk az egész napos bányában eltöltött hosszú órák miatt a súlyos légkalapács zakatolása mellett 1000 méter mélyen a föld gyomrában 45 fokban, akkor egy kis meghallgatás, megértés és megbecsülés is csodákra képes.
  ui.: minden tiszteletem a nőké!!!
  uui.:Ezt természetesen csak azért írtam, hogy néhány jó pontot szerezzek nálatok!
  (nem ám, vagy mégis?)”

  És ami a legdurvább, ő tényleg ilyen, szóval én megfogtam annak a bizonyosnak a lábát 🙂

  • Hú, ez nagyon jólesett! Köszönöm szépen. Haha, azért elképzeltem G-t, ahogy pötyögi be a mondandóját. 😀 Azt sajnos nem tudom, hogy mennyire talál célba, mert a blogomnak nemigen vannak férfi olvasói – kivéve a férjem, de nála ez házastársi kötelezettség, meg ha jól tudom tesóm barátja, de azért nála is van némi családi nyomás, meg apósom, de ő főleg az unokák miatt (én meg pironkodhatok amikor ilyen szépen kibeszélem a fiát), meg a másik papa, bár ő inkább a képeket nézegeti, na szóval elkanyarodtam a témától-, de ezennel ünnepélyesen felszólítom a lányokat, hogy olvastassák el ezt a vendégbejegyzést a párjukkal.

   Ui.: Izgulok ám Andriska miatt, már nem sok van hátra…

 • Miért olyan ismerős ez a történet???? 🙂 Van egy jó hírem! A 4. gyerekkel itthon töltött idő alatt nem hangzanak el efféle párbeszédek. 🙂 vagy legalábbis nagyon ritkán. 🙂

Szólj hozzá!


Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com