jellemző

Azok a foltok

Az egész akkor kezdődött, amikor betettem a lábam ebbe a házba. Na jó, talán mégsem akkor. Azt hiszem aznap amikor Zoli először hozott haza éjszaka és az ablak alatt lebukva lábujjhegyen, ám hangosan vihogva lopakodtunk, nehogy az anyukája észrevegyen minket -mert amúgy biztos jól megdorgálta volna az akkor 31 éves fiát, hogy későn ment haza…-, szóval aznap még nem használtam a mosógépet. Esetleg másnap, amikor gyakorlatilag ideköltöztem. 
A mosógép a kortársam lehetett. Kábé ’84-es évjárat, működőképes, Lehel. Sose szerettem. Vágytam valami modernebbre, ezért minden egyes mosás előtt szuggeráltam, hogy romoljon már el. Környezettudatosan élünk, amíg működik, nem cserélünk. Talán 2 évig vártam, az a nyavalyás gép pedig még mindig hibátlanul működött. Aztán megtört a jég. Férjem megengedte, hogy beruházzak egy új gépbe, persze nevetségesen alacsony költségvetési limitet engedélyezve gyakorlatilag rám bízta a dolgot. Gyanítom, hogy engedékenységében közrejátszott az a tény, hogy minden kapálózása ellenére végül mégis feleségül vett és egy ekkora horderejű lépés után már szinte minden mindegy alapon -nős férfiként neki már úgyis örökre befellegzett- engedett a kérésemnek.
A piacot szemrevételezve hamar rájöttem, hogy ennyi pénzből csak az Ütődött Üzletben (Leértékelt Áruk Boltja) kaphatok valami márkás gépet. Nem sokat vacilláltam, megvettem egy széltében-hosszában megzúzott Zanussit. Beüzemeltük, vártam a csodát, de elmaradt. Sosem bírtam megszeretni, nem mosott rendesen, hamar elkezdtem vágyni egy jobbra. Szárítóprogram, ezüstmosás, satöbbi. 1 év garancia volt a gépre, 1 év 1 hetes korában elkezdett folyni az ajtaján a víz. Garanciális javításról már szó sem lehetett. Az állapota egyre csak romlott, 1 hónapja már nem indult el, csak kétszeri indítással, 3 hete elkezdett folyni a hátulján is a víz, nagyjából 5-10 liter mosásonként. Gépünk tocsogott a vízben, a pincénk minden mosás alkalmával ingyen habfürdőt vett.
Tegnap végül kihívtam egy helyi ezermestert, hogy gyógyítsa meg. A mester kijött, földre helyezte szerszámoktól dagadó táskáját, ezzel elérte, hogy Frici fiam rögtön új apukára vágyjon, de legalábbis elgondolkozzon azon, hogy korábbi gyermeteg vágya, miszerint tűzoltóbácsi, vagy kukásbácsi legyen felnőtt korában, nevetségesnek tűnik  egy mosógépszerelő pályafutásához képest. Mesterünk lecsavarozta a gép hátsó lemezét, majd megállapította, hogy a két fűtőszál egyike sincs bedugva és valószínűleg soha nem is volt, mert olyan a világon nincs, hogy mindkettő véletlenül letáncoljon a nemtudommiről, szóval erősen feltételezhető, hogy a mosógépünk eddigi élete során egyszer sem használt meleg vizet a mosáshoz. Vélhetően ezért nem jöttek ki nekem a mosható festékes foltok 60 fokon sem. Mert az a 60 csak 19 volt. Mivel múltkori írásomon nem háborodtak fel gyakorló anyuka olvasóim, nem érkeztek az építő jellegű észrevételek, hogy márpedig a mosható festék igenis kijön, gyanítom, hogy másnak sincs bedugva a fűtőszál. Ezt érdemes ellenőrizni.

A szerzőről

Evelin

Evelin vagyok, háromgyerekes, egyvizslás, egymacskás, férjezett, 32 éves néhai építőmérnöknő, mostanában leginkább anya és részmunkaidős blogírnok.

3 hozzászólás

Szólj hozzá!


Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com