életképek Frici Vanek videók

Nevelésünk csődje

Nem kell megijedni, Fricivel kapcsolatban még nem érezzük úgy, hogy bármit is végérvényesen elrontottunk volna. A bejegyzés másik gyerekünkről, a vizsláról fog szólni. (Plusz egy cuki Fricis videót is beszúrok.)

2 éve már, hogy velünk él ez a szőrgombóc. Nem kevés energiánkba és pénzünkbe került eddig, de megérte. Pontosan olyan a természete, amilyennek elképzeltük, ami beleillik a családunkba (értsd: ő a vizslák szégyene, minden kutyák legidiótábbika). 2 éve, hogy megosztjuk vele a lakásunkat, meghitt, családi légkört biztosítunk számára. Hónapokon keresztül iskolába jártunk vele, etetjük, ruházzuk (tudjátok mibe kerül egy póráz?), gondoskodunk róla.Korábban már említettem, hogy mostanában elkezdett furcsán viselkedni. Szomorúnak tűnt, többször bepisilt, majd elkezdett felmászni minden létező ágyra-kanapéra a lakásban. Pedig ez mindig is tilos volt neki és nem is igen szegte meg a szabályt. Múlt héten viszont már odáig ment a szemtelenkedésben, hogy éjszakánként bekocogott Frici szobájába és az ottani kanapén aludt. Szerintem ezért is volt, hogy Frici rosszul aludt múlt héten, mert megijedt attól, hogy az éjszaka közepén becsattog hozzá egy harminckilós eb. Rendesen úgy éreztem, hogy fél a szobájában….

Megoldásként péntek éjszakára anyáékhoz vittük aludni (Fricit). Éjszaka a szokásos pisijárataim egyikén látom, hogy a kutya nincs a helyén. Nincs a kanapén sem. Nincs a nappaliban sem. Majdnem elájultam, amikor megláttam, hogy ez a majom befeküdt Fricinek a nagyfiús ágyába!!!
Miután a verés és büntetés egyértelműen nem használ (alkalmazzuk hetek óta) férjemmel úgy döntöttünk, hogy hivatalosan is átengedjük neki a hallban a kanapé egyik felét. Terítettünk rá egy olcsó plédet, mondtuk neki, hogy az a helye. Nagy boldogan birtokba vette, azóta már nem akar senki ágyába befeküdni és a rosszkedve is múlóban van…

Édes volt Frici, amikor szombaton jött haza, meglátta Vanekot a kanapén, odament hozzá, összeráncolta a szemöldökét, kinyújtotta a mutatóujját, majd eltúlzott csuklómozdulatokkal és “no-no” dorgálással próbálta a kutyát leparancsolni az eddig tiltott zónáról.

Mostanra már mindenki megbarátkozott az új felállással, igaz kicsit szűkösen vagyunk esténként a kanapén, amikor esti mesét olvasunk Fricinek… Nem tudom a Picit hova tesszük majd 😀

A szerzőről

Evelin

Evelin vagyok, háromgyerekes, egyvizslás, egymacskás, férjezett, 32 éves néhai építőmérnöknő, mostanában leginkább anya és részmunkaidős blogírnok.

1 hozzászólás

  • Egyáltalán nem buta Vanek Úr, sőt! Logikusan végiggondolta: mindenkinek van pihe-puha ágyikója, csak nekem nincs, leparancsolnak mindegyikről, bármelyiket is próbálom ki. Nem a szobával van gond, mert Frici szobájában se lehet, meg a nappaliban se, akkor biztos az ággyal van baj. Hohó, üres az egyik ágy, amiben lehet aludni! Már megyek is, végre nekem is lesz ágyam!Most mondd azt, hogy ez nem logikus gondolkodás! :))

Szólj hozzá!


Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com