terhesség zajlik az élet

Békés, boldog babavárás – a mentőssofőrt is Fricinek hívták…

Kis családunk hétköznapjai mostanában minden héten tartogatnak valami ócska szappanoperába illő fordulatot.
Az e heti akciónkra a mai napon került sor:
Épp tartottunk hazafelé az állatkertből, én vezettem a kocsit (férj ivott 1 sört) és a Népligetnél rosszul lettem. Valamiért elkezdtem kapkodni a levegőt, erre bepánikoltam, aztán lezsibbadtak a karjaim, meg a szám, végül az arcom is. Tudtam, hogy a babával nincs gond, de nem tudtam mi ez és még jobban megijedtem. Zoli sem tudta mi van, hogyan tudna segíteni, gondolom azt hitte, hogy szülünk. Mondtam neki, hogy nem fáj semmim, csak zsibbadok. Szerencsére pont lámpánál álltunk, Zoli átült a vezetőülésbe és kiálltunk a párszáz méterre lévő Meki parkolójába. Még mindig zsibbadtam, így hívtuk a mentőket. A diszpécser nő tudta mi ez, azt mondta, hogy a kapkodó légzés miatt túl sok oxigén ment a szervezetembe, attól van a zsibbadás, próbáljak nyugodtan lélegezni. Persze nem sikerült lenyugodnom, sőt, elkezdtem rángatózni, akkor még jobban megijedtem, végül már sírtam is. A nő hiába mondta, hogy nem lesz ez így jó, lélegezzek nyugodtan, nincs semmi baj, nem tudtam lehiggadni. Végül kiküldte a mentőket, de mire kijöttek valahogy sikerült lenyugodnom. Akkor már csak a fejem fájt, meg a baba nagyon feszített odabenn.
A mentősök nagyon rendesek voltak, mondták, hogy ez nem szervi, hanem lelki eredetű dolog lehet, bármilyen trauma kiválthat ilyen reakciót, ami az elmúlt 3 hónapban történt. Hát van egy tippem, hogy mi lehetett nálam a kiváltó ok…. (a múlt heti kutyás sztori)
Így utólag belegondolva nagyon kis piszlicsáré dolog ez, szinte bánt, hogy a mentősöket ilyen apróság miatt zaklattuk, de akkor higgyétek el, hogy nagyon megijedtünk. Viszont megtanultam, hogy ha legközelebb ilyen történne, mit kell tennem (nagy levegőt venni és sokáig benntartani).
Frici nagyon ügyes volt végig, már épp elbóbiskolt a kocsiban, mire a dolog történt, akkor felébredt és sírt egy kicsit, de aztán megérezhette, hogy most nem tudunk vele foglalkozni, mert szépen csendben riadtan üldögélt végig, míg meg nem jöttek a mentők. Akkor már ő is nyűgös lett, mindenáron velem akart lenni, úgyhogy be is nézhetett a mentőautóba. Sajnos a körülményeket figyelembe véve nem állt módomban fényképeket készíteni róla, pedig még egy injekciós tűt is kapott és kiderült, hogy a mentőssofőrt is Fricinek hívják. Legalábbis azt mondta.
Az igazat megvallva azért voltak előzményei a rosszullétemnek, kezdve azzal, hogy tegnap este a játszótéren álldogáltam másfél órát a gyerekkel, aztán 1 órát a kutyát sétáltattuk (utána már alig álltam a lábamon), ráadásul alig aludtam az éjjel, mert Frici sokat köhögött, úgyhogy magunkhoz vettük még 11 körül. Aztán az állatkertben is mondogattam a férjemnek, hogy nem vagyok túl jól, fáradt vagyok, többször is olyan érzésem volt, mintha el akarnék ájulni (ebben nagy gyakorlatom van ám!) és úgy éreztem, hogy jól esne egy kávé, pedig soha nem iszom. Vicces, hogy még a Népligetnél is épp arról beszéltünk, hogy beugrunk a Mekibe egy jeges-fagyis kávéért… Persze végül nem ugrottunk be.
Tanulságként levonható, hogy erőszakkal is vissza kell fognom magam, ha fáradok és hogy nem vezetek már többet a szülésig. Különben is lejár a jogsim jövő héten.
Sajnos Frici elég beteg lett most estére, annyira nem önmaga a kis drága, este órákon át kucorgott az ölemben. Folyik az orra, köhög, most voltam benn a szobájában és szerintem kezd belázasodni… Remélem holnap nem kell még az ügyeletre is bemennünk 🙁

A szerzőről

Evelin

Evelin vagyok, háromgyerekes, egyvizslás, egymacskás, férjezett, 32 éves néhai építőmérnöknő, mostanában leginkább anya és részmunkaidős blogírnok.

4 hozzászólás

  • Nekem is volt ilyen, a kéthavonta visszatérő gyomorgörcsök egy idő után ilyen “pánikroham” szerűséggel is társultak. (Nálam is egyértelmű volt az ok: már rettegtem a gyomorgörcsöktől.) Ha ne adj'Isten újra rád törne (ne legyen ilyen!), akkor segít, ha számolsz lélegzetvétel közben. 2-re be, 2-re bent tart, 2-re ki. Ha megy, emelni 3-ra, 4-re (a rögtön sokáig számolás esélytelen, és még nagyobb pánikot okozhat). Ha a számolás nem jön be, kipróbálhatod a zacskóba légzést (amcsi filmekben láthatsz ilyet. Bármilyen zacsi jó. A lényeg, hogy hiába veszel túl hamar túl sok levegőt, a zacsiban mindig picit kevesebb oxigén marad, így nem tudod túlzásba vinni.Amúgy pedig pihi és relaxálás! Gondolok rátok!

  • Hát ez nagyon durva… Tényleg rázott a hideg, ahogy olvastam (mint a kutyás sztorinál). Remélem nem lesz több ilyen! Mondjuk azért jó, hogy nem szültünk 🙂 Jobbulást Fricinek! Roni

Szólj hozzá!


Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com