Frici Frici fejlődés Gyerekszáj videók

A 17. hónap kedvencei, új szavak

Frici ízlése általában igen gyorsan változik.
Mostani kedvenc játékai:
Fisher-Price egymásra rakodható járművek – tűzoltós (játékcsere útján került a birtokunkba – köszi Márti)
Fisher-Price formabenyomós teknős (játékcsere)
fa mágneses horgászjáték (a csajoktól örököltük)
Nem kimondottan játék, de a gyermekem imád takarítani. Csak tudnám honnan ragadt rá ez a jó példa… Állandóan rendezkedik, ha valahol lát egy hangyafejnyi koszt, akkor szalad a seprűért, meg a lapátért, egyébként egész álló nap a felmosóvödörrel és moppal dolgozik:
gyermekmunka
Az esti mesében is van némi újítás, mostanában a Boribon autózik és a Tavaszi böngésző a sláger. Alig merem leírni, hogy már legalább egy hete rá se nézett a Kerekítőkre. Már kezdtek kicsit az agyamra menni.
Szereti még az unokatesók képeiből összekomponált családi naptárat nézegetni. Nagyon cuki, mert mindig mutogat, hogy Dodó, viszont Juló nevét néha elfelejti és csak lazán azt mondja, hogy “má” (= másik)…
Továbbá rájött, hogy nem minden szó végződik “ó” betűre. Eddig feltételezte, hogy a cápa, lámpa, labda, lapát hangzása sorrendben:capó, jápó, japó, és ismét csak japó. A héten elkezdte szépen kimondani őket. Új szó még a csüccs, szia és a jó. Ez utóbbit csak a legritkább esetelben használja, mivel általában semmivel sem elégedett. Minden kérdésemre határozott nem a válasz. Akkor is, ha nem eldöntendő a kérdés. És akkor is, ha nem is kérdezek semmit. Ez lenne már a dackorszak kezdete?
Sajnos az evéssel néha nagyon meg kell küzdeni. Ha rajta múlna, egész nap csak joghurtot enne. Alig bírok valami rendes kaját belenyomni, ráadásul pl. egyik nap szereti a banánt, másik nap meg nem szereti. Pedig a bölcsiben mindig azt mondják, hogy rengeteget eszik. Ki érti ezt? Mindenesetre napi 3 deciben maximalizáltam az elfogyasztható joghurt mennyiségét és az sem érdekel, ha előadja a mostanában igen gyakran előforduló “hanyatt-vágom-magam-a-konyhakövön-és-igaz-könnyekkel-sírok” című produkcióját. Ha lesz alkalmam, mindenképp megörökítem videón.

A szerzőről

Evelin

Evelin vagyok, háromgyerekes, egyvizslás, egymacskás, férjezett, 32 éves néhai építőmérnöknő, mostanában leginkább anya és részmunkaidős blogírnok.

Szólj hozzá!


Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com